Livsgleder "Joys of Life"

«Vi vet at du du har kjøpt sex – betal eller så….» – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Topp 5 tips om du blir forsøkt utpresset – Påskekrim fra virkeligheten – Utpressings-boom treffer nordmenn nå!

«De færreste av de som mottar trusselbrev i disse dager har gjort noe galt. Likevel vurderer mange å betale»

Aldri har jeg fått flere henvendelser fra blogglesere som trenger hjelp grunnet trusler og direkte utpressing enn de siste ukene. De som tar kontakt frykter for familiefreden selv om truslene i de fleste tilfeller er masse-produserte brev sendt til personer i en alder og posisjon som gjør at betalingsvilligheten er høy.

De fleste av de som får disse brevene har aldri kjøpt sex. De har aldri gjort noe annet galt heller men frykt gjør likevel at de betaler. Forstå det den som kan!

De siste ukene har mailboksen min på Risk Information Group (RIG) fylt seg med henvendelser fra blogglesere av en ensartet type, og vi snakker da om utpressing. I all hovedsak forekommer utpressingen i to ulike former som igjen kan plasseres i underkategorier.

Den første formen handler om utpressing der sexuell omgang utenfor forhold kan, eller skal ha forekommet, og som en reaksjon på denne så trues offeret  med fire ulike represalier om betaling ikke skjer. Disse fire er juling, deling av film og bilder i sosiale-medier, offentliggjøring i nasjonale medier eller direkte henvendelser til utpressings offerets ektefelle.

Det som kjennetegner ofrene er at de gjerne i løpet av livet «skal ha» vært ute og truffet det motsatte kjønn på et av landets utesteder med påfølgende hygge hvor resultatet er at dette blir brukt i nevnte trusler. Andre blir beskyldt for å ha kjøpt eskorte-tjenester.

Det geniale ved utpressingsbrevene som nå sirkulerer er at de skremmer vettet av alle. Inkludert de som ikke har gjort noe galt. Selv de er redd for å miste familien sin som følge av en mulig video, eller et bilde som ikke finnes.

Både menn og kvinner har mottatt slike brev.

Den andre formen for utpressing som nå flere varsler om å være utsatt for er direkte trusler som følge av aktivitet på nettet. Aktivitet som da gjerne brukes mot personen som har eller kan ha utført denne og også i dette tilfellet er ofret satt sjakk matt fordi det selv har gjort noe som det ikke ønsker skal komme ut. I frykt for at dette kommer ut betaler mange.

Motivet til de som står bak er i begge tilfellene penger, og og det er uten tvil slik at disse anser sannsynligheten for betaling ganske stor fordi offeret frykter noe som kan snu livet dens på hodet. I disse tilfellene er også betalingsvilligheten ekstremt høy, og der fem av fem henvendelser har ønsket å betale så sier jeg alltid at det å betale utpressere aldri skal forekomme. Det er i praksis å gi bandittene en velfungerende forretningsmodell, og det er det siste du vil.

I tillegg er en avtale med en kjeltring like lite verdt som det å ikke ha en avtale. Sagt med andre ord så skal man ikke  betale noen som truer uansett hva de måtte true med.

Topp 5 fem op du er utsatt for utpressing:

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  1. Finn ut om de faktisk har det de utgir seg for å ha. De fleste slike tilfeller er sendt ut i volum, og spiller utelukkende på frykt. Be om å se en kopi om de truer med offentliggjøring av film, bilder etc
  2. Betal aldri. Da har du kun oppnådd å gi dem en forretningsmodell, og du har ingen garantier for at du ikke får nye trusler.
  3. Dokumenter all dialog og søk råd hos noen som kan bistå med å forstå om det handler om tomme trusler, eller om det faktisk er en risiko
  4. Politianmeld om truslene er reelle
  5. Gjør aldri noe med slike trusler om du ikke har hvilepuls – det er det å handle i affekt som gir disse bandittligaene en forretningsmodell.

Relatert

Share: