Livsgleder "Joys of Life"

Vi kan ikke la slikt passere

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

15392760_10154240602158517_1545269289324882345_o-5250986

Hva skjedde i verdens rikeste land?

Kjære leser, tenk over følgende; om du skal bedømme meg, eller andre utifra et bilde da bedømmer du meg utifra et sekund av et liv! Omtrent slik kunne denne bloggen både startet og fortsatt men vi skal ikke gå den veien i dag. Vi skal bare la setningen streife oss et millisekund før vi går i en skumlere retning. 

Om du hadde visste at kriminell aktivitet forekom i sameiet der du bor, eller på arbeidsplassen der du jobber. Hva ville du gjort? Den siste tiden har jeg fått flere spørsmål med nettopp denne tematikken fra dere, og grunnen er nok at frykten for konsekvensene ved å si fra gjør sitt til at mange heller holder kjeft. På denne måten får den uønskede kriminelle aktiviteten fortsette eller fly under radaren om du vil. Det er det ingen som tjener på. I alle fall ikke du som boligeier eller for bedriften som på denne måten får leve med en stadig forverrende samfunns eller organisasjonskreft. En sykdom som slår beina under både levesett, arbeidsplasser, arbeidsmiljø og ikke minst bedriftens økonomiske grunnlag og eksistens.

For landet vi bor i er det å hindre kriminelle aktivitet synonymt å sikre at befolkningen både har rettferdige rammer for å leve sine liv, og for konkurrans-elementet som preger det meste i dagens samfunn. Om juksemakere vinner da taper både du, jeg og samfunnet. Om de som utfører ulovlige handlinger får fritt leide da forsvinner både motivasjonen til å følge boka, og respekten for loven vannes ut. Dette er også slik jeg ser det den største utfordringen med at politiet må prioritere eller ned-prioritere så mye som de gjør i sitt arbeid. 

Det kan ikke være slik at kriminelle havner i Holmenkollen mens de som følger boka og loven er taperne.

Det at de må velge bort saker som ikke omhandler vold, drap eller andre grove forhold som setter mennskeliv i fare gjør sitt til at svindlere har gode dager i Norge, og for befolkningen er det krise. Om vi som befolker landet i tillegg skal la være å si fra om kriminalitet som truer vårt nærmeste miljø da har vir virkelig tapt, og nettopp derfor skal vi alltid gjøre det vi kan for å varsle om kriminalitet som skjer i våre nærmeste omgivelser. Alltid! 

Som nasjon er vi avhengig av at kriminelle forhold som truer vår eksistens både anmeldes, og etterforskes eller følges opp på et seriøst sett, så får reklameplakatene om Norge som verdens rikeste land være argumentet for å legge mer ressurser til politiet. Vi er nemlig i ferd med å få tilstander i enkelte bransjer, og da spesielt ved visse kriminalitetsformer (arbeidskriminalitet, skatteunndragelser etc), som ikke kan tillates om tilliten til samfunnet fortsatt skal være høy. 

Penger til Politi og en befolkning som bryr seg!

Han en nydelig dag – Stay safe