Livsgleder "Joys of Life"

Twitter suspenderer 377.000 kontoer med terror-innhold – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Twitter suspenderte 377.000 kontoer med terror-innhold

Tidligere denne uken offentliggjorde Twitter at de har suspendert nærmere 377.000 kontoer som angivelig skal spre terror, og terror-inspirert innhold gjennom delingstjenesten, Innholdet som det reageres mot er i all hovedsak forbundet med ekstremisme og terrorisme.

Når hele 377.00 kontoer nå slettes så er dette mer enn 60% høyere enn antall kontoer som ble slettet første halvår 2016, og det følger også en trend der ulike nasjoners myndigheter i stadig større grad engasjerer seg for å få slettet innhold i plattformene til de ulike sosiale-mediene.

Med Trump på plass i stolen som verdens mektigste kan vi nok forvente en ytterligere økning i krav om sletting, eller suspendering av kontoer, og med det kommer også spørsmål som vi alle burde stille oss. Hvem og hva skal definere hvilke kontoer og organisasjoner som er å betrakte som terrorister? En manns frigjører er jo som kjent en annen manns terrorist, og verden spinner nå rundt så raskt at det kan være vanskelig å se skogen for bare trær.

Sagt med andre ord. Om du i 2017 blir suspendert, blokkert og slettet av samtlige sosiale-medier, så skal det godt gjøres å leve et normalt liv i etterkant. Når vi vet at disse plattformene i tillegg vet alt om deg så blir jo et annet tema hvem som eier, eller kan benytte seg av all din informasjon når du først er blokket, suspendert og kastet på dør.

Nei, la oss snurre tilbake til start. Det er selvfølgelig bra at verden tar blokkering av budskap som fremmer terror på alvor, men la oss i samme slengen tar kriteriene for utestengelse på alvor.

Om Trump skal være fasiten så er vi vel snart på suspendert lista alle sammen.

Relatert

Share: