Livsgleder "Joys of Life"

Topp tips for å unngå sommersvindel

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

64864171_10156613156123517_5202669747375702016_n-3026749

Ikke bli svindlet i sommer

«Vil du ha noens oppmerksomhet – lunsj er svaret!»

«Ikke glem din firbeinte bestevenn i sommer»

Kjære leser, i dette sekund sitter jeg og venter på dagens viktigste møte. Lunsj! Jeg har alltid hatt en greie for lunsj, og i min verden er det å spise lunsj på kontoret, eller med kollegaer inne bak egne vegger nærmest som å banne i kirken. I alle fall om du som meg lever av næringslivskunder, og ønsker kvalitetstid med kundene. Grunnen er ganske enkelt at lunsj er den ene delen av dagen da du har noens fulle og hele oppmerksomhet, og samtidig kan få dem litt bort fra alt stress og mas som vanligvis omgir en blåskjorte-kvinne eller mann. For meg har frokoster, lunsjer og kaffe med kunder alltid vært en viktig måte å finne rom for de gode samtalene, og da sitter jeg altså her og venter på dagens møte mens jeg skriver litt til dere. Dagens lunsjmøte handler om norske bankers kamp mot terrorfinansiering, men før jeg får besøk her ved bordet på Albert noen ord om noe helt annet.

Flere av dere har spurt om New York tips etter at jeg gjestet «byen over alle byer» sist uke, og da skal dere få et par gode nå. Mitt favoritt-hotell i New York er uten tvil Hotel Ludlow. Jeg elsker området Lower East Side, og ikke minst atmosfæren der som oser av kreativitet, og skaperånd. Jeg har også sansen for å se litt god jazz når jeg først er i byen, og der finner dere en av mine favoritter i Birdland. Mat, drikke og jazz er en god kombo.

Når vi først snakker om New York så har den byen vært mitt hjerte nær helt siden jeg var der som utvekslingsstudent i tenårene. Mitt hjerte nær har også alle de ulike spisestedene, og kafeene der vært, og ved hvert eneste besøk forsøker jeg å teste litt nye ting. Denne gangen ble favoritten Dirty French på Lower East Side. Den lå faktisk i hotellet Ludlow der vi bodde noen av nettene.

Jeg rakk også innom Rue 57, som alltid har vært en av mine favoritter, og da spesielt om man skal sitte og jobbe mens blåskjortene stresser forbi, og tempoet er høyt. Jeg har omtrent samme forhold til Rue 57 som jeg har til noen av stamstedene her hjemme. Jeg elsker å bruke stedet som kontor. Sitte og kose meg med kaffe og mat mens folk stresser forbi, eller innom. Det er livet på sitt beste.

Om jeg skal skrive litt alvor i dag, så har jeg lyst til å si noen ord om være firbeinte venner som ofte blir glemt eller nedprioritert om sommeren. Enten det er snakk om hunder eller katter så er det hvert eneste år små hårete bestevenner som blir glemt sommerstid her til lands, og det er selvfølgelig ikke greit. Enten man skal på uten utenlandsferie, eller bli i landet så er det å ta vare på bestevennen sin like selvfølgelig som å booke ferie også til barna. Et høydepunkt for min del i så måte er alltid når forretningspartneren min Preben ringer og booker kattehotell for katten Findus. Da vet jeg nemlig at ferien er nær.

Sagt med andre ord; Om du skal bort i sommer så husk å booke ferie også for hunden, eller katten din. Det er altfor mange bestevenner som havner på gata sommerstid. Det samme gjelder selvfølgelig hele året men sommeren er tiden  da flest glemmer.

Til slutt så er det vel på sin plass å gi noen «ikke bli svindlet tips» for sommeren. Her følger noen topp tips i så måte:

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  1. Omadresser, eller få noen til å ta inn posten for deg. Postkassen er perfekt for skurker som vil stjele personopplysninger og gjøre ID-svindel
  2. Følg med på mailen, og kontoen din gjennom sommeren. Gjennpartsbrev eller konto-bevegelser du selv ikke står for er et tegn på at uting er i gjerde.
  3. Sjekk alltid minibanker, eller kortterminaler som du stikker kortet inn i på reise. Det å stjele kort-detaljene dine er en svindelform som aldri går av moten.
  4. Bruk kredittkort om du handler i butikker der du er «litt» i tvil. Med kredittkortet har du ofte bedre beskyttelse om noe går galt.
  5. Om du skal booke feriehus så ring, og sjekk med huseieren før du drar fra Norge. Sommeren er høysesong for utleie av hus som ikke er utleieobjekter. Det vil si at salgsannonser for bolig blir stjålet og lagt ut til leie uten at eieren vet om det
  6. Skal du se konserter, theater eller sport i sommer? Kjøp billettene gjennom opprinnelige og autentiske kanaler. «Brukte» billetter er stadig oftere falske. Det handler om at det er altfor enkelt å selge falske billetter i Norge
  7. Husk å skru på alarm før du reiser på ferie. Et tomt hus er lett å plyndre.
  8. Om du savner det sosiale i sommer, og finner du nye venner eller kanskje til og med kjæreste via nett, så husk at venner og kjærester aldri skal koste penger. Det betyr også at man uansett ikke skal overføre penger til folk man har møtt på nett.
  9. Har du reiseforsikringen i orden? Nå er tiden å sjekke.
  10. Husk også å oppdatere virus og malware beskyttelse på nettbrett og telefoner før du begir deg ut på tur.

Alt godt fra meg, og god sommer. Nå kan ferien snart starte!

49848416_10156237402628517_2816398596461559808_n-9920572