Livsgleder "Joys of Life"

Topp 5 tips for å unngå svindelfeller i jula – Svindelsesongen starter nå!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Svindelsesongen starter nå – her er 5 tips for å unngå svindelfeller i jula

Kjære leser, i stedet for å la deg svindle i julen og maile meg i januar så skal jeg komme deg i forkjøpet.

Du tenker kanskje at det snart er jul, og at du dermed kan legge hodet på hvil for en stund? Vel, det tenker skurkene også og nettopp derfor er det at Ola og Kari gjerne blir lurt når vi nordmenn skal koble av og hente oss inn litt. Nesten hver sommerferie, og juleferie opplever jeg en storm av innkommende mailer til bloggen og grunnen er ganske enkelt at vi nordmenn i ferie, og helligdagskaos gjerne ryker på en smell eller tre. På svindelfronten altså!

Vel, det å bli svindlet kan skje den beste men for å unngå de største blemmene er det noen triks å ta med seg på veien. Først av alt så skal du ikke reise fra boligen din uten lås på postkassen. Det gjelder også om du bor i det som min mamma ville kalt «Villa» eller enebolig. Deretter skal du makulere søppel før du drar på tur. Du skal også sørge for at det står litt lyst på i huset, og det er lov å skru

  1. Sørg for å ha lås på postkassen om du reiser bort. Fortsatt er det slik at både pass, og bankkort sendes i posten, og det gjøre andre verdipapirer med personnummer på også.
  2. Sørg for å makulere søppel før du drar. Du aner ikke hvor mye verdifull informasjon en svindler kan finne i søpla di.
  3. Sjekk alle regninger som skal betales i, før og etter høytiden ekstra godt. Høysesongen for faktura-svindel er nå. Du vil ikke ryke på betaling av regninger som ikke er reelle.
  4. Det kan bli dyrt å være ensom. Det jeg kaller «ensomhetssvindlere» er ekstra aktive i julen. Om du føler deg ensom og alene, og drømmedama eller mannen popper opp på nett med kjærlighetserklæringer, så skal du tenke deg om to ganger. Det er ikke slik at Victoria´s Secret modeller blir ekstra ensomme i julen. Ikke amerikanske marinesoldater med ønske om en norsk kone heller.
  5. Dette er også en tid på året da falske veldedighets innsamlinger vet å utnytte din julestemning til å stjele dine penger til egen vinning. Skal du gi penger så sørg for å sjekke at alt stemmer, og unngå innsamlere som pusher deg på telefonen i god telefonselger stil. Det er ikke slik at de ordentlige organisasjonene ser seg nødt til å telefonrane deg for noen kroner til et godt formål.

Ellers er det verdt å ha med seg at det å bruke hodet i noen sekunder for å unngå å bli ID-svindlet i noen år er en særdeles god investering.

Med det sagt.

God førjulstid, og som alltid.

Stay safe!