Livsgleder "Joys of Life"

Tips og triks for å legge på seg! :)

Hei flotte folk! En del av dere lesere ønsker tips om hvordan dere kan legge på dere. Vektøkning kan være ønskelig ved naturlig tynnhet, undervekt, å komme seg etter spiseforstyrrelser eller ønske om mer former eller å legge på seg muskler. Noen tar seg bare ikke tid til å spise, og trenger å spise smartere. Uansett hva din grunn er skal dere få tips omhvordan du kan øke matinntaket til du når ønsket vekt eller utseende!  Here goes:

Get real: de fleste TROR de spiser “masse” eller “nok”. Legger du på deg gjør du nok det, legger du ikke på deg spiser du IKKE nok. Så enkelt er det.

Vær dedikert! Det er en ting å snakke om at man ønsker å legge på seg,men det er en annen ting å også gjøre det! You cant talk the talk, you gotta walk the walk! For å øke i vekt/kroppsmasse må du innta mer energi enn du bruker. Å drive å jogge som en gal virker mot sin hennsikt om du vil legge på deg. Du gjør det rett og slett vanskelig for deg selv siden du må spise for å veie opp for aktiviteten. Jeg holder selv ikke på med kondisjonstrening av denne grunn. Jada, det er sunt blablabla,men du vil opp i vekt,sant?Vær dedikert mot det du vil oppnå. Vektøkning er første pri. Evt kondis kan komme senere!

Fokuser på målet! Har du slitt med spiseforstyrrelser kan det være skummelt og angstfullt og skal spise normalt, og i alle fall å spise masse. Slapp av. Du kommer ikke til å ende opp overvektig etter 1/2 år med normal kost. Se på vennene dine som er friske. De spiser nok mest sannsynlig litt av hvert og de lever i beste velgående. Tenk på at hver munnfull gjør kroppen din glad. Tenk på hvor flott du skal bli,hvor energisk du blir å føle deg og sunnheten du vil komme til å utstråle når du gir kroppen det den vil ha. Fokuser på det positive! you can do it! Jeg spiser selv maaaasse mat og kalorier daglig og ser høvelig ok ut? Du trenger mat for å fungere slik en bil trenger bensin. Synes du det er jævlig å spise blant folk? Så spis alene da! det viktigste er at du gir deg selv det du trenger for å oppnå ditt mål! Kontakt gjerne enæringsfysiolog eller lege og øk inntaket gradvis.

Les: Lær å motivere deg selv ?

Energitetthet. En utfordring kan være metthetsfølelsen. Det som er lurt er å sørge for at hver munnfull inneholder masse energi. Det er forskjell på 1 kg agurk og 1 kg smør for å ta et dårlig eksempel.. Agurken inneholder veldig lite energi og tar stor plass mens smøret inneholder mye energi og tar mindre plass. Velg altså matvarer med høy energitetthet og lite volum. Rett og slett for å gjøre det lettere for deg selv.

Fiber: Spiser du brød anbefaler jeg deg å velge lysere brødsorter med mindre fiber en periode. Fiber metter masse, og det er vi jo ikke så hypp på når vi vil ha mest mulig mat i oss før vi blir stappmett. Hold deg derfor unna fullkornprodukter for en periode og sats på varer med mindre fiber. Lyse rundstykker og brød er fint. “Jammen?” Nei ikke noe jammen. Man velger fullkornsvarer pga at de inneholder mer fiber og vitaminer. Fiber vil vi kutte ned på og vitaminer og mineraler får du fra nøtter og andre sunne varer. Mindre grønnsaker og mer lys pasta og hvit ris.

Drikke. Drikker du 6 glass vann om dagen,drikk juice,melk eller fløte i stedet. Gainer og olje er også en hit! Så masse du bare klarer ? Minst 4 høye glass melk daglig!

Spis dette:
-Lyst brød med smør og ønsket pålegg(velg salami og leverpostei over magrere typer som skinke).
–Nøtter,banan og yoghurt er fine mellommåltider.
-Mindre grønnsaker til fordel for potet,pasta og ris. Husk saus!
-Spis supersunn avokado daglig.
-Bli forelsket i nøttesmør (feks peanøttsmør) eller lag sunn nugatti.
-Nudler er kjappt og godt i farta.
-Ta tran og noen SS valgfri olje daglig,gjerne kaldpresset.
-Spis ost som pålegg og på kjeks. Ha alltid nøtter og rosiner i veska og i sekken.
-Ikke glem proteinene! Velg fet fisk over mager fisk,det samme med kjøtt. Knask på baconsvor eller annet snacks. Bruk rømmedip ,guacamole eller raw macadamia dressing.
-Lag grøt,pannekaker og vaffler.
Det beste er naturligvis å spise sunne matvarer,men jeg synes du bare skal spise hva enn du vil. Det er viktig å holde matlysten oppe vettu. Det viktigste er at du får i deg nok. ?

Smootie = genialt. Du slipper og tygge! Blend banan,melk,olje,proteinpulver,egg,yoghurt,juice osv! Her finner du oppskrift på Valnøttsmootie , blåbærsmootie og  Appelsinsmootie!

Lur inn energi:
-Lag saus eller smelt smør til middagen.
-Bland inn eggeplommer i mat. Søt grøt osv med honning.
-Bli glad i avokado (spis så mange du vil hver dag!)
-Unn deg desserter! Sjokolade mousse,kake mm.
-Velg matvarer med mye kalorier pr 100g.
-Velg helfete produkter. H-melk istedet for lettmelk for eksempel.
-Spis pizza.

-Drikk Tips og triks for å legge på seg! :)melk eller juice til maten.
-Inviter venner på middag eller gå ut og spis.
-Slikk smeltet sjokolade av kjæresten.
Whatever. Have fun ,go wild! Du skal legge på deg! Kos deg med det! Tenk hvor heldig du er. De fleste vil jo slanke seg!

Sett fram! Økt tilgjengelighet = økt inntak. sett fram skåler med tørket trukt,frø,nøtter,kjeks og mørk sjokolade.

Vaner. Venn kroppen til å spise større måltider. det kan virke litt ekkelt kanalsjef,men magesekken har en fantastisk evne til å utvide seg. Spis litt mer enn du klarer. Du _MÅ_ heller ikke være sulten for å spise. Venn deg til å småspise nøtter og tørket fruktmellom måltidene. Stikkord: Større måltider! Du finner masse oppskrifter her på bloggen. Bruk søkefeltet i høyre kolonne ?

For de veldig dedikerte: Sett på vekkeklokka og ta deg et nattmåltid/shake/noen ss peanøttsmør eller olje. bruker du å gå på do om natta kan du sette en skål nøtter på nattbordet og ta en munnfull på tur ut. Im just saying!

Kosttilskudd: En gainer er en god investering på dager du ikke får i deg nok mat,eller om du vil ha litt ekstra energi. Få i deg energidrikker før trening og sjokolademelk etter for optimal ytelse og muskelrestitusjon. Vurder om du behøver multivitamin.

Trening: Begrens kondisjonstrening pga kaloriforbruket,men tren mer enn gjerne styrke. Muskler veier en god del vettu og ligger du i kalorioverskudd har musklene de beste forutsetninger for å vokse.

Omgivelser: Det er lettere å spise masse om man fokuserer på noe annet enn bare maten. Tv,musikk og sosialt samvær vil kunne lede tankene litt vekk fra metthetsfølelsen slik at du kan spise mer. Spis bare fra svære fat. Finn de største tallerkene og bollene dere har eller kjøp nye. Det samme gjelser glass og bestikk.

Sist men ikke minst: Det kan være kjedelig å ønske å legge på seg når det virker som at hele verden vil slanke seg og slanketips og retusjerte folk er det eneste som er å oppdrive i blader. Ta ett tips fra meg: Ikke les disse bladene. They will only confuze you! Bruk heller pengene på kvalitetsmat!

Håper dette var til hjelp. Ønsker deg all lykke til med prosjektet! If you think you can, you can! Jeg heier på deg! Del gjerne innlegget videre. ? Xoxo Liller

Leave a Comment

Your email address will not be published.