Livsgleder "Joys of Life"

Svindelformen som kan gi milliarder i utbytte for svindleren – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fremtidens kriminalitet slo beina under oss igjen!

Denne uken ble beina slått under en rekke bedrifter, organisasjoner, og myndighetsorganer i et massivt stjernesmell av et angrep, og det er ikke første gang at dette skjer – ikke er det siste gang heller.

Viruset i det massive, verdensomfattende dataangrepet som har rammet mer enn100 land, kobles til en lekkasje fra det amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA.

Flere forskere mener det er etterretningsverktøy som opprinnelig ble utviklet av NSA som nå er blitt brukt til å angripe blant andre shippingsselskapet FedEx og helsevesenet i Storbritannia, skriver Reuters.

Angrepet skal være det største av sitt slag som noensinne, og IT-sikkerhetsselskapet Avast opplyser at det har registrert 57.000 angrep i over 100 land, med Russland, Ukraina og Taiwan som hovedmål. Et animert kart fra New York Times viser at dataangrepet spredte seg raskt verden over.

Sent fredag kveld satt topprepresentanter fra etterretningstjenesten i USA i møte for å diskutere hvordan det store angrepet kan stoppes, melder ABC News.

Dataangriperne bruker utpressingsprogrammer, såkalt ransomware, til å lure ofre til å åpne vedlegg i eposter som ser ut til å inneholde fakturaer, jobbtilbud, sikkerhetsadvarsler og andre filer.

Programmene krypterer innhold på datamaskiner og deretter kommer det krav om løsepenger på 300 til 600 dollar, opptil drøye 5.000 kroner, for at offeret skal kunne låse opp maskinen igjen.

Russland har i den seneste tiden vært mistenkt for å stå bak en rekke dataangrep, men i fredagens angrep ble også Russlands innenriksdepartement rammet.

Med angrepet som fant sted nylig viser kyniske hackere nok en gang styrke, og det er flere enn Ola og Kari som bør frykte utviklingen. Grunnen er enkel;

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Granskning av slik angrep er usedvanlig kostbar, og komplisert. Kriminaliteten som utføres gjennom slike angrep er også vanskelig å komme til bunns i fordi teknologien, og dens mange muligheter til å leke katt og mus er global og dermed krysser de fleste grenser som lokale politimyndigheter etc ikke kan krysse.

Dette er ikke noe vi kan overse!

Når dette for enkelte høres ut som den reneste «Science-fiction»  så er det lett å glemme at slike angrep utgjør en trussel for oss alle. Ikke minst for alle som tror de er beskyttet, men som i virkeligheten ligger i faresonen fordi naivitet ikke beskytter noen. Naivitet og en god dose «Dette skjer ikke meg» holdning er det som først og fremst gjør dette til enkel mat for svindlerene.

Det fikk selv Disney erfare da deres siste film i Pirates of the Caribbean-serien ble stjålet av hackere som ønsket løsepenger i retur. La oss håpe for Disney´s del at de som i egne filmer får happy-ending. Alternativet er nok noen lykkelige banditter som får noen hundre millioner for å gi fra seg filmen.

Relatert

Share: