Livsgleder "Joys of Life"

Svindelen som ruller stadig raskere, og den stopper ikke med det første.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

img_5851-4477438

Svindelen som ruller stadig raskere, og den stopper ikke med det første.

Det er lite som er mer spennende enn å rulle opp en god svindelhistorie, og nå skal dere  få en av det slaget som kan blåse litt gruff ut både her og der. 

En god venn som for anledningen går under navnet Anders ble for en tid tilbake oppringt av en oppskjørtet dame som med god innlevelse fortalte om hvordan hun skulle kjøpe en vil bil etter å ha sett en annonse på FInn.no. Kvinnen hadde skullet betale bilen, og overta den samme dag da hun klarte mesterstykket å skrive et feil til i kontonummeret til selgeren. Pengene havnet dermed feil. De havnet på kontoen til Anders en tirsdag klokken 12.04, og det kunne også kvinnen bevise. Anders sjekket kontoen og, ja ganske riktig 100.000 hadde kommet inn på kontoen hans slik kvinnen forklarte. Hun spurte pent om han kunne tilbakeføre pengene til hennes konto, og Anders som er en ryddig kar han gjorde som kvinnen ba om. Han hadde jo selv opplevd å gjøre feil i slike situasjoner, og den stressede tonen i kvinnens stemme forklarte at dette ikke var noe hun taklet særlig bra. Han noterte kontonummeret som hun leste opp og førte de 100.000 tilbake. Det bare et problem.

Noen dager senere fikk Anders et brev i posten som ønsket han velkommen som lånekunde i en forbrukslånsbank. Anders skulle ha tatt opp 100.000 i lån, og første avdrag var nærstående og forfalle. Han skvatt litt til da han leste det hele.

Ikke hadde han tatt opp noe forbrukslån. Ikke hadde han fått 100.000 kroner heller, men vent nå litt. Anders gikk nå inn i nettbanken igjen, og nå kunne han lese hvor de 100.000 som kvinnen skulle ha overført kom fra. De kom ikke fra kvinnen. De kom fra en bank, og det var samme bank som Anders nå var registrert som lånekunde i. Anders forsto der og da at han var ID-svindlet. Han forsto at han var i trøbbel, og måtte bevise sin uskyld. Det var jo ikke han som hadde pengene, men han hadde vært en nyttig medhjelper for skurkene. Han hadde vært det han selv ville kalle en idiot, og Anders var ikke den eneste.

Det viste seg nemlig at flere hadde opplevd det samme.

Har du vært utsatt for det samme som Anders eller kjenner noen som har vært det. Da kan du godt sende meg en mail og fortelle mer. Har du lyst til å advare andre mot denne svindelen? Da kan du godt dele denne bloggen og advare venner og kjente.

Alt godt herfra godtfolk, og sty safe.