Livsgleder "Joys of Life"

Sulten tiger jager best – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser,

I dag skulle jeg gå ut døren hjemme da jeg oppdaget at dressbuksen hadde hengt feil i press, og så mer eller mindre ut som en vaffel over beina. Det var en av de dagene da sønnen min og jeg var på etterskudd med alt. Medisinen hans ble tatt på styrten, og buksen min ble byttet mens jeg gjorde en provisorisk matpakke av det slaget som sikkert ikke imponerer verken barnehageansatte eller husmødre. Like fullt den var av det sunne slaget, og pappas hjemmelagde smoothie kronet verket. Det er likevel ikke smoothie og barnehage jeg egentlig skulle skrive om i dag.

Fra vaffelbukse til jeans – vi lo godt av det hele – lillegutt og jeg.

Det jeg egentlig skal skrive om er hvordan vi mennesker kan velge negativt eller positivt fortegn foran enhver setning som vi spytter ut. La meg gi dere et eksempel; Partneren min på jobb som forresten heter Preben spør alltid folk som titter innom på jobbintervju om vannglasset som står på bordet er halvfullt eller halvtomt. Han er av den oppfatning at «glad laks yter maks» og «sulten tiger jager best». Den samme mentaliteten gjør Preben til den perfekte forretningspartneren, og selv om vi er forskjellige så er vi enige om det overordnede i vårt partnerskap. Det handler om knallhard jobbing, og å brette opp ermene når slaget skal vinnes.

Svaret halvtomt på Prebens spørsmål om vannglasset fører hos oss til et ekstremt kort jobbintervju. Vi liker den ført og fremst ser livet med positivt fortegn.

Partnere skal dele ansvaret. Arbeidsfordelingen vår er enkel, og vi tar begge tunge løft når det trengs.

For grundere som oss er det viktigste i verden et positivt fortegn når nytte topper og fjell skal bestiges. Det er nemlig noe helt eget ved å bygge hverandre opp før man skal prestere eller levere. Den samme holdningen gjør det til noe gøy å gå på jobb. Den samme holdningen gjør også at vi i RIG har kommet oss godt gjennom de vanskelige første grunder årene. Det er der de fleste gir opp, og spesielt om en butikk bygger på et partnerskap som vårt.

Når vi skal velge nye folk å bringe inn i miljøet så ser vi alltid etter de som har den samme positive holdningen til det å bestige forretningsmessige fjelltopper eller hindre. Vi ser den den som ikke ser problemer som uløslige men den som ser mulighetene som et problem eller utfodring kan gi. En negativ hendelse har alltid en positiv oppside og vis versa. Slik er det på det personlige eller private planet også, og om noe er helt sikkert så er det at jeg ved valg av neste kjæreste en gang i fremtiden skal gjøre som jeg har gjort på jobben og finne en partner som ser muligheter og åpninger over alt.

Livet er nemlig så mye mer gøy når man kan tillate seg å sette et mulighetenes tegn foran selv de skumleste av ting. Ikke bare gjør det verden mer spennende. Det utvider egen komfortsone, og person i positiv retning også. Som bonus slipper du å ta bekymringene på forskudd. Det i seg selv er jo en premie når vi vet at folk som gjør det blir lei seg eller skuffet to ganger. Først før det går til helvete og så etter.

Tankens positive kraft er aldri sterkere enn hos de som lever livet med positivt fortegn.

Topp 3 tips for å nå positivt fortegn.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  1. Husk at en utfordring eller et problem alltid har en oppside eller mulighet skjult bak seg – finn den!
  2. Ikke ta sorgene på forskudd.
  3. Aldri gi opp. Medaljen er seier til slutt.

Du kan tape slaget men du skal vinne krigen.

Stay safe godtfolk.

Relatert

Share: