Livsgleder "Joys of Life"

Sukkerfri ostekake med walden farms karamellsirup

Hei hei! Jeg har prøvd meg på en karamellkake, og her er resultatet!
Kaken er av typen ostekake, og er laget med sukkerfri karamell sirup. Konsistensen er kremet og veldig digg. Det blir nok ikke lenge til jeg lager den på nytt. ;D

Ostekaken er glutenfri og uten sukker. Tåler du ikke laktose kan du bruke laktosefrie produkter.

Ostekake med sukkerfri karamellsirup
370~400g kremost
100g sukrin
60g Walden Farms caramel sirup
2 egg
100g fløte
20~30g sitronsaft

Om sirupen: 

Som de andre Waldenfarms produktene, markedsføres disse sirupene som sukkerfri, fettfri, “kalori fri” osv. I USA kan de kalle matvarer som har under 5 kalorier pr porsjon for kalorifri. Vår Fun light saft på 1 kalori ville derfor blitt kalt kalorifri i USA. ? Sirupene er altså ikke helt uten kalorier, men det er så lite at det ikke er noe å bry seg om. Jeg synes de er kjempefine å bruke for de som vil ha sirup uten sukker.

Du kan variere smaken på ostekaken ved å bruke andre typer sirup, feks jordbær, blåbær, sjokolade eller pannekakesirup. Sistnevnte er nok  min favoritt. Du finner de ulike sirupene her her.

Slik lager du ostekaken:

Bland sammen kremost med sukrin. Du kan godt bruke en elektronisk visp. Tilsett de øvrige ingrediensene litt etter litt mens vispen går eller pisk i mellom slagene. Hell røren i en 18 cm form. Jeg bruker en rektangulær form. Stek på 170 grader i 40-50 minutter. Om du ser at toppen på ostekaken begynner å bli brent/godt stekt kan du legge over aluminiumfolie.
Avkjøl ostekaken i formen over natten i kjøleskapet slik at den setter seg.

Server ostekaken med litt pannekakesirup eller karamellsirup over. Håper det smaker ?

Q: Har du prøvd walden farms produkter?

Leave a Comment

Your email address will not be published.