Livsgleder "Joys of Life"

Calzone / Stromboli uten mel, gluten og sukker

Bloggen min er ikke en matblogg, og jeg hadde ikke tenkt å legge ut oppskrifter her. Jeg lever derimot et liv uten sukker, stivelse og gluten, men det meste av oppskriftene man finner uten er fylt av grove linfrø og nøtter etc. Jeg har smakt hundrevis med sunne, grove brød. Men hvor blir det av det deilige lyse brødet man savner sånn noen ganger???  Her har dere endelig en oppskrift som smelter i munnen icon_smile-2292687
Og følg gjerne bloggen på facebook for mere kommer snart!

Alle som savner en skikkelig Calzone eller Stromboli kommer til å elske denne! 

Hele den deilige deigen inneholder bare 13,5 karbohydrater 

Ingredienser:

4 ss mandelmel (fin/hvit)

3 ss kokosmel

4 ss smør

60 g ferdig revet mozzarella

80 g Tine revet osteblanding «4 oster»

1/8 ts hvitløk pulver

1 egg

+ ønsket fyll (jeg brukte revet ost, 1 cherry tomat og pepperoni)

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smøret i micro.

Bland alle typer ost sammen med krydderet, og sett det i micro på ca 400-500 W styrke i 2 min.

Bland alt sammen med osteblandingen. Bruk en slikkepott til å vende det sammen til deig. Dersom du ser ostestrimler i deigen setter du hele skålen med deig i micro og kjører i 10 sekunder. Vend så videre til osten er helt blandet med resten. (Gjenta behandling i micro om nødvendig.)

Kjør deigen ennå en gang i micro på 10 sekunder rett før du kjevler den ut. Kjevles gjerne direkte på bakepapir på bakebrettet. Legg gjerne et bakepapir over deigen også, for å slippe at den setter seg fast på kjevlen.

Skjær opp linjer i sidene som går en-tredjedels inn på brettet fra begge sider, slik at midten er uskjært. La det være ekstra marg på topp og bunn (se bildene under).

Legg ønsket fyll i midten. Her har jeg brukt revet ost, en cherry tomat og pepperoni i biter.

Begynn med de nest nederste follene og brett de inn og nedover. Ta neste foller ovenfor og legg samme vei over de første. Prøv å unngå for store hull inni mellom. Til slutt brettes de nederste og øverste foller inn og over, før du lukker topp og bunn med endene.

Stekes på 200 grader i 15 minutter.

NYT!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *