Livsgleder "Joys of Life"

Andre spørsmål om Raw Till 4 – fruktdietten

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bør man ikke passe seg for all fruktsukkeret?

Hvordan passer fruktdietten inn i det nå berømte glykemisk indeks kosthold? Se om du kan svare på dette spørsmålet: Hva kommer inn i blodomløpet mer gradvis; komplekse karbohydrater eller frukt? De fleste av oss ville svare selvsikkert at frukten kommer inn i blodet raskere fordi det er sukker, mens komplekse karbohydrater som brød, poteter, ris, og pasta er gradvis fordøyd og brutt ned til glukose. Men dette er en misforståelse. Ifølge blodsukker respons tabellen gitt som en guide til diabetikere, så brytes brød, bønner, hvite poteter og brun ris ned til glukose i blodet raskere enn de fleste frukt. Sukker gir et mindre dramatisk sjokk for blodsukkernivået enn brød! Fruktose (sukkeret som vanligvis finnes i all frukt) er det mest skånsomme sukker å gå inn i blodbanen, som krever minst mulig insulin.
Komplekse karbohydrater smelter i munnen din til enkle sukkerarter på grunn av fordøyelse enzymet alfa-amylase som er tilstede i spyttet. Å tygge en skive grovbrød vil forvandle opptil 50% av stivelsen til glukose før det engang treffer magen. Frukt er en bedre kilde til drivstoff enn brød på grunn av sin evne til å opprettholde energi uten beskatning på bukspyttkjertelen for insulin produksjon. Fruktose trenger ikke insulin for å brytes ned da det er langsomt absorbert gjennom den nedre tarmveggen.
Før kroppens celler kan utnytte mat for drivstoff, må maten først bli omdannet til sukker, enten det kommer fra karbohydrater, proteiner eller fett. Frukt er stort sett enkle karbohydrater. Det er mye lettere for fordøyelsessystemet å behandle frukt til drivstoff fordi det består hovedsakelig av sukker, som krever mye mindre fordøyelses energi, og de kommer i en komplett ernæringsmessig pakke av vitaminer, mineraler, proteiner og fett. Når det ikke er tilstrekkelig karbohydrater å konvertere til sukker, vil kroppen omdanne fett og protein til sukker, men til en høyere kostnad. Det tar mer tid og energi brukt på fordøyelsen med etableringen av giftige rester.
Det sukker som ikke er bra for deg er raffinert sukker (tomme kalorier) og de som kommer fra komplekse karbohydrater som pasta, ris, korn og brød (som må raffineres og kokes, og krever en lang konverteringsprosess i kroppen). De fleste av de såkalte «sukker metabolske sykdommer,» (som f.eks. diabetes) har gjort folk redde for fruktsukker, selv om det ofte er fettet som har gjort at sykdommen oppstod.

Fruktsukker er ikke en bra kombinasjon med fett. Akkurat som man kan spise mere fett på en lavkarbo-diett, må man spise mindre fett på en «høykarbo diett».

Får man i seg alle de vitaminer, mineraler og næringstoffer man trenger?

Det er ingen essensielle næringsstoff i kjøtt, korn, belgfrukter, eller meieriprodukter som ikke også finnes i frukt, grønnsaker, nøtter og frø, og dette i en form som er lettere å fordøye. Faktisk er det mange viktige næringsstoffer som bare kan hentes fra planter. Det finnes utallige personer som kun spiser rå mat og som svært fornøyd blogger og det og alle dets fordeler.
Frukt og grønnsaker inneholde ikke bare bærekraftige mengder karbohydrater, protein og fett, men de har dem i prosenter, forholdstall og kvalitet som er optimal for menneskers helse. Når personer integrerer mye råkost henter det med seg andre helsebringende levende fordeler. Det er personer som sjelden utvikler vekt kontroll problemer, kroniske eller til og med kortsiktige sykdommer.
I mange år bodde det meste av den menneskelige rase, og dens forløpere, i et tropisk miljø med tilgjengelighet av store mengder frukt. Den menneskelige diett var trolig helt plante-basert og spistes uten ild eller varme. Følgelig er den menneskelige fordøyelsen utviklet for å behandle rå frukt og grønnsaker.
Menneskekroppen har ikke hatt mye tid, evolusjonært sett til å endre sitt fordøyelsessystem for å møte den vanlige fundamentale, prosesserte, oppvarmede og lavere ernæringsmessige kosten vi har.

Er Raw Till 4  det samme som en vanlig rå mat diett (raw food)?

De fleste rå mat dietter består av en god del fettkilder da man anbefales å spise mye avokado, nøtter, frø og lignende. Noen får helseproblemer av et høyt fettinntak, mens andre må kutte ned på nødvendige karbohydrater. Fett og karbohydrater er nemlig ikke en god kombinasjon på noen dietter!
Dersom man lever kun utelukket på grønnsaker vil man ikke få i seg nok kalorier. På Raw Till 4 får man i seg nok kalorier ved å spise frukt, nok mineraler fra grønnsaker og i tillegg små mengder med nøtter og frø til kos.
Ca. 70% av kaloriene burde kommer fra enkle karbohydrater (i frukt og grønt), ca. 15% fra protein, og ca. 15% fra fett. I en 2000 kalori per dag diett, bør altså ca. 1400 kalorier kommer fra de enkle karbohydrater, 300 fra protein og 300 fra fett.

Må man beregne eller telle kalorier eller karbohydrater?

Nei, ved å spise hovedsakelig frukt og grønnsaker vil din diett gjøre resten selv.
Imidlertid kan det være lurt å bruke en kalorikalkulator i begynnelsen for å følge med på om du får i deg nok kalorier i løpet av dagen, og for å sjekke fettinntaket. Prøv www.nutridiary.com eller www.fitday.com Disse ressursene er spesielt nyttig da det er vanlig å spise for lite frukt og å heller overspise på fet mat i begynnelsen av dietten.
De fleste skjønner ikke hvor lite fett som skal til for å spise 15%. De elektroniske kalorikalkulatorene er svært nyttig i denne forbindelse. Og det er ikke så tidkrevende å bruke de når man ikke anvender så mange komplekse ingredienser som i mange andre dietter.

Hvorfor bør jeg ikke spise så mye avokado, nøtter og frø som jeg ønsker på Raw Till 4?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Avokado, nøtter og frø er ekstremt høy i fett innhold. Fett går fra lymfesystemet direkte inn i blodet. For mye fett samtidig med et høyt inntak av karbohydrater gir tykkere blod som forårsaker de røde blodcellene å klumpe seg sammen slik at de ikke kan levere oksygen til cellene. Overflødig fett blokkerer også handlingen av insulin til å bringe sukker til cellene, noe som fører til diabetes. Det er bedre å spise små mengder avokado, nøtter og frø, og ikke å spise dem daglig. Det er mer enn tilstrekkelig fett for kroppen fra frukt, grønnsaker og litt nøtter eventuelt egg.

Vil jeg få luft i magen av å spise så mye rå mat?

Dette er veldig individuelt. Noen opplever luft i magen de første par dagene, før det forsvinner. Noen får litt luft når de blander forskjellige typer frukt samtidig, men andre opplever ingen luft i det hele tatt. Luft i magen kan oppstå men vil stoppe over tid ettersom tarmen helbreder seg. Ettersom det er en god del fiber i frukt, er det viktig å drikke vann for å unngå luftplager.

Vil jeg oppleve utrensnings symptomer på FGP?

De fleste mennesker opplever midlertidige og generelt milde symptomer på utrensning i begynnelsen av dietten nå som kroppen ikke lenger blir overbelastet hver dag med giftig rester. Dette er kroppens ønske om å rense og helbrede seg selv. Kroppen er vis og vil alltid eliminere giftstoffer på en måte som krever minst innsats og gjør minst skade. Symptomer som kan oppstå er alt fra tretthet, rennende nese, fordøyelsesproblemer og hudsykdommer, til vekttap, fall i blodtrykk og andre tegn på at kroppen gjør en sunn justering. Hver person er unik, og derfor vil varigheten av avgiftningen variere, basert på helse, vitalitet, miljø og graden av engasjement for en sunn livsstil.

Vil Raw Till 4 – dietten gjøre meg frisk?

Raw Till 4 dietten kan forbedre helsen. Men man må likevel huske på at god helse er et produkt av en sunn livsstil. Det innebærer tilstrekkelig søvn, regelmessig mosjon, rikelig med oksygen og sollys, et positivt syn på livet, og mange andre faktorer som også er viktige.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *