Livsgleder "Joys of Life"

Spiselig pepperkake-adventskalender – kan lages glutenfri eller lavkarbo

Hei hei! Det er ikke mange ukene igjen til advent, og det er akkurat en måned til julaften. I dag skal du få oppskriften på en spiselig pepperkake kalender! Denne kalenderen ser ut som den er vanskelig å lage, men den er super enkel å få til. Det eneste du trenger å gjøre er lage deig, kjevle, skjære i ruter, steke og pynte. Faktisk hakket enklere enn å lage vanlige pepperkaker! Den kan lages med glutenfri eller lavkarbo melbanding. Du kan naturligvis bruke hvetemel eller fullkornsmel i stedet om du ønsker det!

Pepperkakene i kalenderen er sprøe og gode, så denne oppskriften kan godt brukes til vanlige pepperkaker.

adventskalender

Pepperkake kalender

300 gram daddelsukker, kokossukker, xylithol eller sukrin gold
2 dl lønnesirup, agave eller yacon
100 gram smør
150 gram margarin
2 egg, sammenpisket
1 dl vegansk eller vanlig fløte
1/2 – 1 ss bakepulver
1 ss kanel
1 ss kardemumme
1 ts ingefær
1 ts nellik
1/2 ts pepper
ca 12 dl glutenfri eler lavkarbo melblanding

Varm opp sirupen. Tilsett valgfritt sukker eller sukrin gold og smelt. Rør inn smør og margarin. Ta av kasserollen når smøret har smeltet.
Rør inn fløten.
Band alt det tørre i en stor bolle. Band inn eggene og smørbandingen. La deigen stå kaldt over natten.

Kjevle ut deigen dagen etter på melstrødd benk. deigen skal være smidig. kjevle den ca. 3 mm tykk. Forvarm ovnen til 200grader. Skjær ut et stort rektangel til julaften, og et til som du skjærer i 24 mindre kvadrater. Deigen som blir til overs kan du stikke ut med pepperkakeformer. Jeg lagde et juletre, en stjerne og en cookie.

Stek på 200 grader i forvarmet ovn på 180 grader i ca dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl adventskalenderen på rist.
Når den er avkjølt kan du lage den ferdig.

Lag glasur av sukrinmelis, noen dråper sitron og eggehvite. Jeg måler aldri opp dette, jeg tar det bare hipp som happ. Er glasuren for løs, ha i mer melis. det er liksom hovedreglen. Hehe. For farge, tilsett konditorfarge. Merk kantene på kvadratene og tegn opp datoene. Pynt de løse pepperkakene og lim de på den store “julaften”-kaken med litt glasur under. Jeg lagde en julenisse av kjøpt modelleringsmarsipan. Jeg synes ikke den hjemmelagde er så bra å lage figurer med. Oppskriften på hjemmelaget marsipan kommer forresten i neste uke. Må bare få hamstret litt mandler først! Om du ikke fikk lagd noe særlig ekstra pynt – ikke fortvil. Tegn en nisse eller et juletre med farget glasur! Pynt med godis. Legg pepperkake kalenderen på et stort serverings- eller pyntefat.

adventskalender

Ta taaaa! Spiselig pepperkake-adventskalender som faller i smak hos store og små!

Leave a Comment

Your email address will not be published.