Livsgleder "Joys of Life"

Smaken av himmel, helvete og alt i mellom – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

En uke jeg aldri glemmer – og nå kommer en ny flodbølge

«Jeg har blitt truet med juling også før, men rop om våpen som trussel var en ny erfaring»

Så sitter jeg her da. 40 år gammel og spiser den samme frokosten som jeg spiste da jeg var et år yngre – for noen dager siden. Jeg drikker den samme doble espressoen også. Jeg drikker den alene, som jeg pleier med mindre jeg har besøk av min unge håpefulle. Jeg tømmer den lille espresso kaffe-koppen til alle døgnets tider, og nettopp der har dere kanskje min fremste last. I mangel på behov for alkohol eller tobakk så blir det slik.

Det er noe litt  merkverdig med det å spise den daglige frokosten alene, men like fullt ute blant folk. Det er noe merkverdig, men like fullt så liker jeg den lille seansen der alle sansene lar meg skrive ned følelser og tanker fra hjertet eller hjernen. Jeg skriver mens jeg inntar mat og drikke. Aller helst på Albert et steinkast fra leiligheten min. Da er jeg liksom hjemme, men like fullt litt borte.

Når jeg nå sitter her på Albert Bistro så er det svindlerjakt som ruller gjennom hodet mitt.

Det er ikke en gang en uke siden den første episoden av «Svindeljegerne» gikk på TV3, men allerede får jeg en følelse av at serien kanskje har truffet en nerve i det norske folk. Det er nemlig mange som har kommet bort, og delt sin fascinasjon for god norsk svindler-jakt i forbrukerens navn. Det er også mange som har tipset eller sendt redaksjonen eller meg nye forslag til svindelsaker, og et sted i alt virvaret så finner jeg både motivasjon til å kjøre videre, og motivasjon til å stoppe opp og tenke. Det er en kombinasjon som gir rom og ro for et menneske i bevegelse.

Til alle dere som har sendt tilbakemeldinger, og feedback på Svindeljegerne,eller blogg.. Tusen takk!

La meg ta dere med til en annerledes uke godtfolk.

Den siste uken har jeg som dere vet rukket å lansere TV programmet Svindeljegerne med makker Ole på TV3. Jeg har besøkt NRK Nitimen med det samme programmet. Også har jeg spilt inn nye scener til de siste episodene i sesong 1. Det er noe ganske så befriende med at prosjektet Svindeljegerne er så dynamisk og virkelig. I tillegg så har jeg altså jobbet litt med risiko på RIG, og møtt med en masse mennesker for å snakke om risiko. Både på RIG og gjennom Tv-jobben.

Når onsdag ble til torsdag denne uken så ble jeg plutselig 40 år gammel, og i det sekundet var jeg der jeg aller helst vil være i livet. Det er noe trygt ved det å fylle år vel vitende om at man blir tatt vare på.

I fremtiden er nok den samme følelsen det jeg søker, eller håper å finne i en kjæreste, og håper å få i en familie. Jeg har en drøm om å få dele alt jeg opplever med noen som finner like mye stolthet og glede i det som jeg selv gjør. Det å ha noen andre å dele livet med er vel meningen med livet i seg selv.

I går feiret jeg 40 årsdagen min med noen av de viktigste menneskene i livet mitt. En gjeng som ikke fortjener annet enn skryt og hyllest. Slike folk skal man verdsette.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Når en ny uke nå starter så ruller det snart en ny episode over TV skjermen, og denne uken er Ole og jeg på skurkejakt på Gran Canaria. Episoden dere har i vente er sykt spennende, og selv om jeg ikke har sett den ferdigstilt selv så vet jeg at følelsen av å spille den inn var så intens at jeg gikk ned mange kilo på en uke. I praksis er det å jakte svindlere en rimelig effektiv slankekur. I tillegg er det en reise i følelsesmessig ned og oppturer, og i ukens episode får dere se kameramannen Knut og meg bli truet med både det ene og det andre.

For å sitere motparten «Give me the gun»

Nei godtfolk. Jeg håper at dere titter innom oss tirsdag 20.30 på Tv3, og ellers at dere passer på hverandre. Det kan være både kaldt og ensomt der ute.

Da gjelder det å holde sammen. Enten det gjelder på jobb, i sport eller ellers i livet.

Et fellesskap er vanskelig å bryte ned.

Relatert

Share: