Livsgleder "Joys of Life"

Slik takler jeg stresset, og holder meg i form – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Jeg har aldri hatt ambisjoner om å være noe livsstils-orakel eller helseguru, men den siste tiden har jeg fått en del spørsmål fra lesere som spør hvordan jeg holder meg i form, og da tenkte jeg å dele noen ord om nettopp dette.

– Jeg kaller det på den sunne siden av kaos.

De siste årene har jeg tatt noen bevisste helsevalg av det slaget som alle kan klare. Du vet slike valg som passer inn i hverdagen til en familiemann med mange reisedøgn og en stressende jobb. Slike valg som gjør nattesøvnen litt bedre, og overskuddet litt mer samlet når jeg trenger det.

For meg handler det ikke om å velge bort de tingene i livet som jeg setter pris på, men å sortere bort de unotene som gir lite glede til fordel for en renere, og sunnere livsstil.

De er de enkle valgene satt i system. Skjønner du hva jeg mener?

For å forklare litt bedre skal jeg gi dere et eksempel;

Tidligere i dag spiste jeg lunsj som jeg så ofte gjør på favorittrestauranten i nabolaget.  Jeg spiste en biffsandwich med rent kjøtt og litt grovt brød til, mens jeg valgte en kaffe og en farris som drikke. Kaffe er en av mine laster, og jeg ville ikke byttet bort denne mot noe som helst. For meg er den nemlig i kategori «må ha».

Farris er for meg det nærmeste jeg kan komme «brus», og selv for en tidligere Cokakoliker er Farris såpass oppfriskende at det føles som et godt alternativ til vanlig vann.

Da er det litt lettere å gi slipp på brus.

Når det gjelder tilbehøret til maten så dropper jeg nesten alltid fetende sauser, og lyst brød. Pasta er en bonus iblant mens dessert er noen jeg unner meg en gang i uka eller to. Den fristende burgeren på nabo-restauranten den går sjelden ned på høykant fordi jeg vet at alt tilbehøret gjør meg både overmett og trøtt.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

En burger i ny og ne er forresten helt greit så lenge man beveger kroppen i etterkant.

Når det gjelder fysisk aktivitet så har jeg alltid elsket dette, og derfor er et av de enkleste valgene i hverdagen å gå så mye som mulig.  Jeg går til jobb, går til møter og går til trening.

Det å gå er nemlig gull for en kropp som sitter altfor mye på kontor.

Når det gjelder trening så forsøker jeg å gjøre økter så ofte som mulig, og selv om disse ikke alltid blir så lange så forsøker jeg gjøre en innsats hver dag. Treningen behøver ikke være så omfattende, men den må gå i kategori en innsats. Med innsats så regnes en tur på gymmet, i svømmehallen eller ut på sykkel eller rulleskøyter.

Hovedgrunnen til at jeg trener er for å få sove. Med et slitent hode må jeg slite ut kroppen før jeg kan få god søvn. Alt man får på kjøpet er en bonus.

Tre til fem ganger i uka er greit med trening, alt over er bra og mindre er en skam.

Målet med de grepene jeg har gjort er rett og slett å opprettholde den fysiske formen jeg har, og selv om ribben sikkert kunne vært satt både høyere og treningen kunne vært hardere så konstaterer jeg at de bevisste endringene har gjort at jeg er i bedre form når jeg nå snart passerer førti enn den var da jeg passerte tretti.

Her er topp 10 listen med bevisste valg som jeg tok for å holde formen for noen år tilbake;

  1. Velger så ofte som mulig å spise ren mat som kylling, biff eller tunfisk med salat og tilbehør
  2. Dropper alkohol
  3. Går så mye som mulig.
  4. Forsøker å trene litt hver dag
  5. Har droppet brus
  6. Forsøker å velge økologisk mat så ofte som mulig.
  7. Spiser heller oftere enn å spise for store måltider
  8. Har alltid med meg nøtter eller annen nød proviant på reise, og når dagene blir lange.
  9. Velger mer proteinrik mat
  10. Spiser heller frukt og grønnsaker enn ren godis om søtsuget kommer.

Forhåpentligvis kan topp 10 listen holde meg i form til jeg passerer 50 også:)

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

416026-7-1431012333107-6987569

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Alt godt herfra og stay safe!

Relatert

Share: