Livsgleder "Joys of Life"

Slik stjeler de i dag passordet og brukernavnet ditt til Facebook. – The Modern Corporate

«Det skjer nå»

Ditt profilbilde fra Facebook i det som kan synes å være en video med mange visninger er det som brukes for å lure deg.

Når du mottar en slik mail så er det et reelt svindelforsøk. Et forsøk på å stjele mottakerne sine brukernavn og passord. Altså det som kalles for et «phishing-angrep» av fagfolk som jobber med datasikkerhet. Det blir rett og slett fisket etter dine persondata, eller personlige brukernavn og passord. Dersom du klikker på disse meldingene vil du få opp en falsk innloggingsside. I de fleste tilfeller er dette en ren kopi av Facebook sin innloggingsside, men også Youtube, MSN og Google blir brukt for å lure deg. Svindlerne ønsker enten å gi inntrykk av at din eksisterende innlogging har løpt ut, eller at du må skrive inn passord på nytt for å bekrefte at du er deg eller har riktig alder for å se innholdet.

Selv om meldingen kommer fra en av dine kontakter så er det ikke den personen som er avsender. I de aller fleste tilfellene har personen du mottar meldingen fra gått på samme svindel selv. Bakmennene har fått tilgang til personens brukernavn og passord, og benytter personens  brukerkonto til å sende ut meldinger i deres navn.

Jeg har fått mer enn et dusin slike meldinger i egen innboks den siste tiden, og i samtlige tilfeller er FB-venner lurt av det som synes å være en video av dem selv. La dere ikke lure godtfolk. Sørg for å bytte passord og brukernavn asap om dere går fem på, og la ellers naiviteten ligge igjen.

Stay safe godtfolk!

Relatert

Share: