Livsgleder "Joys of Life"

Slik sjekker du om Facebook-bildene dine blir misbrukt på nett – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Har noen stjålet ansiktet ditt?

100.000 mennesker blir utsatt for ID tyveri hvert år – for mange starter det hele online

«Plutselig var mitt profilbilde brukt av en person som utga seg for å være Peter fra Tyskland. Mitt ansikt, og mitt bilde ble misbrukt av en nettsvindler»

For en tid tilbake ble jeg gjort oppmerksom på at flere «falske» profiler på Facebook brukte et av mine profilbilder som profilbilde.

Profilene som selvfølgelig var falske hadde stjålet billedfilen online, og bildet ble presentert å skulle være av både Peter fra Tyskland og Frank fra Belgia. I tillegg fant vi i oppryddingen en profil som utga seg for å være meg i både navn og bilde. Skremmende, men ikke unikt.

Over de siste ukene har jeg fått en rekke mailer fra personer som har opplevd mye av det samme, og den som sier det best er kanskje John fra Trondheim han beskrev det i en mail på følgende sett;

«Da en fremmed dame kom bort til meg på Supern, og spurte hvorfor jeg var så overlegen forsto jeg at noe var galt. Sekunder senere viste hun meg en chat som var krydret med amorøse meldinger, og avsender var et navn jeg ikke kjenner. Profilbildet var mitt»

Det kan skje deg også!

Med digitale bilder stadig lettere tilgjengelig for nedlasting i sosiale medier er antall mennesker som rapporterer om bilder på avveie økende. Tyveri av dine bilder kan medføre både digital ID svindel, og annen trøbbel.

Før du vet ordet av det kan ditt ansikt bli misbrukt på Facebook, Instagram, Tinder, eller Twitter. Før du vet ordet av det kan ditt ufrivillig ansikt flørte med fremmede eller spørre dine Online venner om å låne penger i en svindlerskapt «desperat» situasjon.

Om du er i tvil om hvor ditt bilde er brukt eller finnes på Internett kan du følge linken under, og laste opp bildet ditt.

Det enkle er ofte det beste:)

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Etter å ha lastet opp bildet vil du få en oversikt som viser hvor bildet ditt ligger online. I tillegg vil du få en oversikt over bilder som ligner på ditt aktuelle bilde.

Her søker du; https://www.google.com/imghp?hl=no&gws_rd=ssl

For bloggtips kontakt kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Lykke til.

Relatert

Share: