Livsgleder "Joys of Life"

Slik ble jeg rundlurt i sommervarmen – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Denne sommersvindelen gikk jeg selv på, og det kostet meg 50.000»

Med morgenavisene på fanget, brillene på nesen og frokosten  ved siden av meg på bordet ligger alt til rette for et rykende ferskt blogginnlegg, og det skal dere få. Klevenpressa har i dag noe på hjertet og det handler om leie av ferieboliger kjære venner. Ferieboliger og bandittstreker av det slaget som slår beina under din eller familiens feriebudsjett. Vi snakker full knock-out i sommervarmen!

De siste årene har banditter i alle former og farger funnet en ny og ekstremt lønnsom skurkeaktivitet, og der den er lønnsom for bandittene så er den tilsvarende kostbar for deg. La oss snakke om svindel ved leie av feriebolig.

Om noe virker for godt til å være sant så er det som regel også det

Selv om nordmenns økonomi har skutt til himmels de siste årene så er det fremdeles slik at mange av oss velger å leie sommerhus fremfor å kjøpe, og der utleiebandittene får herje fritt så blir nedsiden tilsvarende stor for oss som leietakere. La meg ta dere med på et egenopplevd eksempel.

For noen år tilbake besluttet vi at familien Kleiven skulle leie et hus i Spania. Vi valgte etter mye om og men et hus som hadde kort vei til stranden, eget svømmebasseng, stor hage og god plass. Tanken var at familien skulle kunne samles rundt huset, men skuffelsen ble stor da det viste seg at vi aldri skulle få feriere i boligen. Den var nemlig utleid både dobbelt og trippelt. Pengene som jeg hadde betalt som forskudd var borte, og alternativet ble å ta familien på fem inn på hotell i stedet for noen uker i drømmehuset. Kostnaden for gildet ble prisen av nok en ferie. Nærmere 50.000 kroner.

Hadde jeg noen valg? Ja, vi kunne blitt hjemme men som pappa så vil du jo ikke skuffe barna med at ferien ikke blir noe av.

Tilsvarende eksempler dukker opp hvert eneste år, og når årets sommerferie skal avvikles så kommer det til å skje igjen. Vi kommer til å se at enkelte leier feriehus som ikke finnes, andre leier hus som noen bor i og aldri har lagt ut til leie mens de tredje gruppen av oss ender opp med å betale forskudd til utleiehaier av det kriminelle slaget. Forskudd som blir innbetalt av mange ulike familier for samme bolig.

I kaoset forsvinner utleieren fra jordens overflate, og det som først virket å være en hyggelig familiemor med en drømmebolig i ermet blir plutselig til en baltisk bulldoser av et trussel-troll. Det vil si om du finner trollet da for på dette gjemmer seg gjerne under jorden. I alle fall til sommeren har blåst over.

Nei kjære godtfolk.

Vi er i ferd med å gå inn i den tiden på året da flere av oss planlegger hvordan vi skal bruke noen skarve ferieuker mens sommervarmen herjer med de som som ikke tar ut sommerferien på sommeren. For de av oss som tenker ta noen uker fri er valgmulighetene mange, og blant de bedre alternativene er det å leie hus i inn eller utland. Da kan det være greit å ha med seg følgende tips på veien.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Mine topp tips ved leie av feriebolig:

  1. Ikke betal forskudd, og i alle fall ikke via bankoverføring
  2. Sjekk utleiesiden, og dens funksjonalitet godt og gjør gjerne referansesjekk på utleier
  3. Sjekk hvilke betalingsmuligheter de tilbyr, og styr unna alle som er i overkant kreative på betalingsform
  4. Ikke går for valgmuligheter som ligger langt under markedspris. Som regel lureri!
  5. Sjekk om nettsiden du skal leie fra har eksistert over tid om det handler om leie via en utleiemegler
  6. Styr unna mail adresser som ikke identifiserer eieren. Gmail, og tilsvarende blir for enkelt
  7. Styr unna boliger som ikke lar seg identifisere med en eksakt adresse
  8. Søk på bildene av boligen i Google billedsøk og se om bildene er brukt flere steder på nett. Er boligen også lagt ut for salg så kan det være et faresignal
  9. Søk på utleieren, eller utleiemelgeren på nett og se om du får negative treff
  10. Hold hodet kaldt, og gjør som Severin Suveren i påskefjellet. Snu i tide om magefølelsen gir tilsier det.

Stay safe godtfolk.

Relatert

Share: