Livsgleder "Joys of Life"

Slett og blokk – The Modern Corporate

Kjære leser,

Jeg tok frem penn og papir for å skrive litt til dere i dag, men så innså jeg raskt at jeg like godt kunne dra frem datamaskinen. Når jeg skriver dette så sitter jeg på stranda på Gran Canaria, og bølgene ligger som en gedigen lekeplass fremfor meg.

Jeg har nettopp avsluttet en tøff uke på jobb i Oslo, og søkt meg sydover til huset mitt på Sydenøya for å hente krefter. Her nede er jeg alene med tankene mine, og ikke minst med bølgene som jeg elsker å leke i. Jeg er alene men like fullt sammen med likesinnede som liker å leke med brett i vann og bølger.

Vi snakker ikke sammen vi deler bølger.

Brettet som jeg har under føttene har nabogutten David pimpet siden sist jeg var her. sist «Pimpingen» var en slags gave som takk for at jeg tok han med til Norge for å feire 40-årsdagen min. Slike gaver setter jeg utrolig pris på. Fett brett er fett. La oss spinne tilbake til storbyen Oslo som jeg er så utrolig glad i.

Den siste uken i Oslo gav meg ganske hard medfart, og det selv om jeg visste at janteloven kom til å bite meg i halen før eller siden. Jeg visste det med bakgrunn i  alt som skjer rundt meg for tiden. Fra TV til reklamejobber og en foredragsturne som går forholdsvis bra. Jeg så at janteloven kom fort og hardt, men det gjorde like fullt vondt når det først smalt, og det med kjipe meldinger i innboksen. En hel dag var jeg satt ut av spill av mennesker som fra falske profiler fortalte meg hvor mye de hater meg og den jeg er. De fortalte meg at jeg var stygg og ikke kunne kle meg.  En sa til og med at han skulle sett og død og begravet som den selvopptatte drittsekken jeg er.

Ni av ti dager takler jeg slikt dette var den tiende – jeg ble skuffet og såret.

På gode dager har jeg ikke problemer med slike meldinger. Det preller kort og godt av fordi meldingene er skrevet av personer som ikke betyr noe i mitt univers. Personer som skjuler seg bak falske navn, og bruker egen usikkerhet som katapult for å angripe en de ikke kjenner. I dette tilfellet meg.

Likevel….

Når jeg på flyet til Gran Canaria satt og brukte slett og blokk på alle de verste «mobberne», så vet jeg egentlig at det er en metode som ikke virker. Det virker ikke fordi mobberne ganske raskt rir hat-stormen igjen med nye navn, og nye profiler. Django blir til Hustlemann, og Rawster blir til Knight. Slik kan de egentlig fortsette til evig tid, og all den tid jeg bruker på slett og blokk er dermed meningsløs.

«Slett og blokk» som metode er forresten egentlig en greie, som jeg nærmest aldri anbefaler folk å benytte seg av. Den skal i min verden kun benyttes når du har hvilepuls – og utelukkende for å beskytte deg selv. Enten det gjelder mot  følelser som ved en x-kjæreste, eller ved trusler av type sikkerhet, eller ren mobbing. Slett og blokk er på mange måter vår tids hengelås. Den stenger uønskede ute, og den gjør det på et sett som gjør tankene fri for bekymring. Slett og blokk er som en hengelås med kode.

Den virker så lenge den som skal stenges ute lar seg stoppe av den mentale blokkeringen, men i virkeligheten har den mer en symboleffekt enn en reell stopp-effekt. Alle som vil forsere en hengelås tar med avbitertang. Alle som vil forsere en «slett og blokk» kan også enkelt gjøre det.

Dustene som skrev meldinger fra falske profiler – slett og blokk. Drømmedama som ikke ville ha meg – slett og blokk. Ute av synet – ute av hodet. For noen minutter i alle fall

Like fullt satt jeg en hel flytur og slettet og blokket. falske profiler. Det gjorde godt fordi jeg ved å slette navnene fra innboksen min samtidig slettet navnene fra nærminnet, og ikke minst «slettet» en påminnelse om en kjip opplevelse.

Når det gjelder slett og blokk så er den mer en venn i nøden for å få pusterom enn en funksjonell beskyttelse. Som en emosjonell person  så har jeg lært meg å være tøff fordi verden er knallhard. Jeg vet at det å slette med tilhørende blokkering ikke er den store forskjellen. Det er et pusterom for å ri av nye stormer, og der blokkeringen gir ro i sinnet en kort periode så kan man hente krefter til å ri av nye stormer.

For hverdagshelter som oss kan det i blant være godt nok argument for rask prosess. Alternativet kan være en evig påminnelse om dritt vi gjerne vil slippe. I alle fall for et sekund eller tre.

Slett og blokk! I morgen bærer det tilbake til Oslo igjen