Livsgleder "Joys of Life"

Skanistan er rett og slett viktig

74680812_10157037392083517_2656746329832685568_o-2018711

Kjære leser, Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed overmannet terrorsiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen. Søndag satt jeg i salen da de mottok hedersprisen til organisasjonen Skanistan. Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed er rett og slett helter som stoppet en grufull terrorhandling.

I går fikk jeg gleden av å delta på Skanistans prisutdeling ved utestedet Youngs i Oslo. Et arrangement som bedre enn noe jeg kan huske å ha sett bidrar til et mer inkluderende, tolerant og fargerikt flerkulturelt norsk samfunn. La meg dele litt fra gårsdagen;

Det var nemlig en høydare, og da med et viktig budskap.

Da jeg søndag ettermiddag tok turen til Youngs ved Youngstorget i går var det med både spenning og forventning. 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke kjente til «Skanistan» før jeg fikk forespørsel om å ta turen ned til Youngs, og blant annet  dele ut prisen «årets influenser». Det var en ære å få dele ut prisen, og ikke minst å få treffe så mange positive, energiske og inkluderende mennesker. Vinneren av prisen «årets influenser» ble somaliske Rawdah Mohamed.  En kvinne som våger gå sine egne veier, og nettopp det var mye av læringen for meg i går. En påminnelse om hvor viktig det er å våge det å følge egne mål og drømmer. Gjerne da på tross av omverdens formaninger om annet. Gratulerer igjen med prisen Rawdah!

Kvelden med Skanistan var av det hyggelig slaget, og jeg satte virkelig pris på invitasjonen fra Ronnie Ottem, og resten av Skanistan gjengen. Ronnie leverte også fra scenen som konferansier, og underholdningen var både givende, og smart. En sjelden kombo.

På kjøpet fikk jeg se, og ta del i et spennende, arrangement som på så mange måter bidrar til å gi nordmenn med fremmendkulturell bakgrunn klare og definerte forbilder, og ikke minst bidrar til kunnskapsutveksling på tvers av aldersgrupper og minoritetsgrupper.

Det var første gang at organisasjonen Skanistan gjennomførte prisutdeling søndag kveld. Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller, skriver de i en pressemelding. Om det er noe Skanistan har lykkes med gjennom dette arrangementet så er det nok nettopp dette. Forbilder som kan gi andre troen på at det er mulig å følge drømmer, eller mål.

Skal Norge lykkes som samfunn så er nok dette veien. Mindre hat, og mer fellesskap, mestring, suksess og positivitet.

Alt godt herfra.

Ta vare på hverandre. Det kan være kaldt der ute.