Livsgleder "Joys of Life"

Rik på blogg – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Bloggerfrue – Millioner av gode grunner til å bli blogger, og de står på konto alle sammen!»

– Karriere mot strømmen!

«Slutt å drømme. Det er nærmest umulig å bli profesjonell fotballspiller» sa Sara på åtte år og slo samtidig en knyttneve i magen på sin to år eldre storebror Karl.

Han sto som forsteinet og så ut i luften der han midt mellom den mentale knock-outen som fulgte ord-tiraden hennes og den hardtslående neven fikk det uttrykket i ansiktet som bare treffer den som har fått drømmen om rikdom og berømmelse overkjørt av en gedigen dampveivals av det brutalt rosa slaget.

– La oss gå tilbake til begynnelsen av historien…….

Karl på ti år er en habil fotballspiller, og han trener minst to dager i uken med laget sitt. De spiller kamper i sommerhalvåret, og reiser rundt på vintercuper i de kaldeste vinter og høstmånedene slik som mange unge håpefulle fotballspillere gjør.

Sara hun skal bli blogger, og mens Karl trener med ballen så øver hun seg på både hyppige klesskift autografskriving, og voksen gange med vrikkende hofter på rød løper i familiens stue. Sara hun trener sjelden på norsk skriftlig. Annet enn på skolen da, men der er hun til gjengjeld riktig god i både norsk og engelsk.

Begge søsknene drømmer begge om å tjene millioner i fremtiden på sine respektive aktiviteter, men hvem har egentlig størst sjans for å lykkes?

La oss starte med litt tall-lek. Det er cirka 300.000 bloggere i Norge, og cirka 364.000 aktive fotballspillere. De rundt 364.000 fotball-spillerne er igjen fordelt på 28.146 ulike lag, og der disse spiller og vinner sammen så taper bloggere helt på egenhånd.

Bloggerne er til gjengjeld fordelt på ulike plattformer, og er man heldig å være en av de som har kontrakt så kan man tjene penger hos Blogg.no eller United Bloggers, men tjener man millioner?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hvor mange bloggere trener egentlig på å blogge? De spiller bare kamper de!

Av de største bloggerne i Norge så er det cirka tjue, tretti stykker som tjener penger (som man kan leve av) mens antallet profesjonelle fotballspillere i Norge er cirka 500.
Andelen som tjener millioner blant bloggerne begrenser seg til en håndfull, men tilsvarende for fotballspillerne er nærmere ti ganger så mange.

Med det sagt; Om du skal velge yrke basert på muligheten til å tjene millioner og gå på rød løper så skal du heller bli fotballspiller enn blogger. Om du fokuserer utelukkende på pengene og sannsynlighet for god lønn som andel av det totale antall som utøver yrket så skal du bli advokat, eller lege.

Fotball og blogging er fantastiske aktiviteter som fritidssysler, men glem ambisjonene om rask rikdom

10 av 10 advokater og leger får lønn mens tilsvarende for andelen av bloggere og fotballspillere utgjør promiller.

Bloggere og fotballspillere er ikke engang i nærheten, men om du er en av de 15/300.000 delene som lykkes så er alt mulig.

Ute i verden er det selvfølgelig enda større summer å tjene på både blogg og fotball, men blant både internasjonale fotballspillere og bloggere er nordmenn nærmest ikke-eksisterende.

Greit å vite før man hiver seg over et yrke som ikke gir annen tilgang på røde løpere enn via bi-jobben på Teppabo.

Lykke til!

416026-11-1446035047012-2788661
Fotball-hue, og vi har jo alle en Mix Diskerud eller Martin Ødegard i magen.

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola 

416026-7-1431012333107-9668686

www.kjellolakleiven.no

Relatert

Share: