Livsgleder "Joys of Life"

Raskeste veien til mer lønn og bedre betalt! – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Kjære sjef, jeg vil gjerne diskutere mitt mandat og ansvar her på huset»

Flere har spurt meg hvor veien går til mer lønn, og da kan jeg jo svare som min mentor alltid har gjort; Lønn får du i himmelen! Nei, fra spøk til revolver. Jeg har ikke forhandlet så mye lønn på vegne av meg selv opp gjennom årene. Jeg har forhandlet mandat og med et klart og utvidet mandat, eller ansvar på godt norsk er veien mye kortere til mer penger på bok også. De fleste arbeidsgivere meg selv inkludert elsker å snakke om en persons ansvar, og der godtgjørelse diskusjoner ofte føles som en påtvungen og fordyrende øvelse for en leder så er det mye enklere å dele ut mer penger til en person som skal gjøre mer ansvarsfulle oppgaver i morgen enn i dag.

Det er også noe psykologisk riktig i det å vise at man er en person som kan og vil mer enn forventet. At man er en person som ønsker å spille på lag gjennom å brette opp ermene  for bedriften.

Ved flere anledninger har det å påta seg mer ansvar for meg vært den korteste reisen til mer lønn. På samme måte ser jeg at ansatte som jeg selv har hatt opp gjennom årene er lettere å gi en påskjønnelse utover det vanlige om de viser seg villige til å løfte blikket og satse litt mer enn gjennomsnittet. Gode prestasjoner og vilje til å ta i et tak skal jo belønnes. Om du er en vinner i den jobben du gjør så skapes vinnerkultur og bedriften vinner også.

Middelmådighet blir det ikke mer kroner og øre til noen av.

Når jeg skriver dette så er jeg jo klar over at det ikke alltid fungerer slik men min erfaring er i alle fall denne, og da snakker jeg stort sett om den arenaen som jeg representerer som blåruss med erfaring fra store og små selskaper i både norsk og internasjonalt næringsliv.

En annen påskjønnelse enn fastlønn som jeg personlig er en stor tilhenger av er bonusordninger og da mener jeg enten de skjer på individuelt eller selskapsnivå. En bonus ved gode prestasjoner er ofte lettere å få enn ren økning enn fastlønn fordi den utbetales ved resultater utover normalen. Alle burde ha mulighet for å få noen bonuskroner, og da mener jeg så lenge de bidrar utover det forventede, og spesielt om det resulterer i kroner på bok for arbeidsgiver.

Gode prestasjoner skal hedres og æres. Mål skal nåes og prestasjoner over satte mål fortjener et ekstra klapp på skulderen. Det gjør forresten innsats utover det vanlige eller forventede også, og slikt bør derfor felles ned i belønningsordninger.

La oss hylle de ekstra gode initiativene godtfolk, og la oss gjøre det like før helgen! I år skal du nemlig la lønns diskusjonen ligge. Det er mandatet ditt du skal utvide. Deretter følger lønnen etter.

Topp 5 tips!

  1. Du skal aldri true med å slutte hvis du ikke får det som du vil
  2. Sørg for å bli målt på noe som er lett å måle – prester bedre
  3. Ikke forhandle lønn først. Først mandat og ansvar så lønn
  4. Ikke sammenlign deg med andre, se heller hvordan du kan bli en best mulig versjon av deg selv for selskapet.
  5. Hva måles lederen din på? Prester på det hun eller han måles på og dere er begge stjerner

Alt skal selvfølgelig være skriftlig:)

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Lykke til!

Relatert

Share: