Livsgleder "Joys of Life"

Plaget av telefontrusler eller annen trakasering via mobilen? – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Slik løser du problemet»

Kjære lesere, flere av dere har spurt meg om håndtering av telefontrusler og derfor har jeg laget en liten tekst til dere.

I perioder har jeg slitt med telefontrusler også selv, og da gjerne sent på kvelden ellers nattetid. Truslene og de lite hyggelig telefonsamtalene kan komme i ulike former, men felles for de alle er at ustabile, og lite sympatiske personer ringer fra skjult nummer. De kommer gjerne med lite hyggelige meldinger av det slaget som gjør at hårene reiser seg på kroppen.

Etter å ha opplevd dette noen ganger har jeg etter hvert lært meg å ta noen forholdsregler, og jeg har også lært meg noen triks for å snu balansen i samtalen.

Det siste året har jeg blant annet hatt en app på telefonen min som gjør det mulig å ta opp samtaler, og når hemmelige nummere ringer sent på kvelden så er jeg aldri sen med å aktivere denne. Det samme sekund som spetaklet starter i den andre enden så skrur jeg rett og slett på opptakeren og lar den sure og gå. Jeg passer selvfølgelig også på å informere om at samtalen blir tatt opp. Reaksjonen er nærmest uten unntak at det legges på, og at slike samtaler utgår en periode.

Jeg har aldri følt behovet for å anmelde disse hendelsene til Politiet, men om du virkelig føler deg truet så skal du selvfølgelig gjøre det. For min del har jeg alltid følt at personene som ringer er vel så mye mennesker som ønsker oppmerksomhet som reelle trusler. Om de virkelig ville skade meg eller mine så hadde de nok heller gjort det direkte fremfor å true med å gjøre det.

Trusler er noe annet enn faktisk handling. Selv om begge deler kan være skummelt. Det å «tape» samtalene er også et fint sett å få innsikt i hvem som faktisk ringer, og hvor de befinner seg. I 2017 sier nemlig lydbildet personen legger igjen på min opptaker-app ganske mye mer enn de fleste er klar over.

Det er verdt å tenke på for «trusseltelefonister» som tror teknologien gjør dem anonyme.

3 tips om du er utsatt for slike samtaler;

1. Politianmeld om du føler at trusselen er reell

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

2. Gjør deg opp en mening om hvem som står bak, så er det enklere å få det stoppet.

3. Last ned en opptaks app, og snu maktbalansen i samtalen – raskt og enkelt.

Relatert

Share: