Livsgleder "Joys of Life"

Oppskrift på glutenfri Fransk baguette

Hei hei! Riktig god helg kjære lesere! Har dere planer for helga? Jeg hadde to eksamen på i går, og er mildt sagt utslitt. I helgen skal jeg heldigvis bare hvile meg og kose meg med god mat, sofa og kjæreste. :3

I dag kan jeg friste deg med fransk baguette! Sprø fransk baguett er nydelig, og helt perfekt tilbehør frokost, brunch, supper og salater. I dag skal du får oppskriften på en glutenfri baguett, som kan lages melkefri.

Oppskrift på fransk baguett uten gluten.
1,9 dl valgfri melk, lunken
1 egg
14g smør
15g fersk gjær
10g kokossukker
13g salt
200g glutenfritt mel*
50g rismel
12g eddik eller sitron juice
Litt olje til pensling

*Bruk glutenfri mel mix som egner seg til loff og lyst brød. Jeg har brukt Schär mix C. Schär mix C (pastisseri) kan tas inn i sortimentet til Prix, og fås hos OBS. Alternativt kan du prøve å bruke fine melblandinger for lyst brød.
Slik lager du fransk baguett:

Rør ut gjæren i den varme melken og tilsett kokossukker.
Mål opp ingrediensene. Bland sammen siktet mel og sammenpisket egg. Tilsett gjærblandingen, salt og eddik/sitronsaft. Kna sammen. Deigen skal være så fast at den holder sammen.
La deigen stå til den hever til over dobbel størrelse. Kna deigen en stund. Form så deigen til en baguett og legg den på et stekebrett. Snitt med en skarp kniv. La baguett deien etterheve på et lunt sted. 

Stek så på 200 grader i ca 30 minutter. Pensle med litt olje for å få en sprø og gylden skorpe.

Avkjøl baguetten. Spis med pålegg, franske oster, dypp i suppe eller smør på hvitløksmør. Avkjølt baguett med smør er sykt godt tilbehør til alle salater.

 Håper det smaker! <3 Ønsker deg en fortsatt flott helg! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published.