Livsgleder "Joys of Life"

Om Helt Fri

Vi har brukt mye tid på å lete etter gode oppskrifter som ikke inneholder hverken melk, gluten eller sukker. Lenge har vi hatt et ønske om å samle alt på ett sted, for å gjør det lettere for oss selv, og andre.

Det har vi nå gjort, og resultatet er Helt fri.

Alle oppskriftene er helt fri for gluten, melk og raffinert sukker. Her finner du både lavkarbo, paleo og raw food. De fleste oppskriftene er egenkomponert, mens noen er lånt fra andre. 

Erfaringen vår er at mat uten allergener og sukker ofte ikke smaker like godt som vi skulle ønske. Det kan fort bli en blek kopi av originalretten, og da blir man fort skuffet. Det er utfordrende nok å lage annerledes mat, og da er det ekstra viktig at det smaker godt og at det er lettvint og gøy å lage maten.

Helt fri inspirerer til kjappe og gode løsninger, slik at du kan ha fri til å gjøre andre ting enn å lure på hva du skal ha til middag.

Som sukkererstatning bruker vi enten yaconsirup, Sukrin eller Stevia. Hvis du ønsker å bruke vanlig sukker eller andre søtningstyper, er det bare å prøve seg frem.

I tillegg til oppskriftene våre, poster vi det vi finner av nyttige tips, smakfulle produkter og inspirasjon på bloggen vår.

Selv er vi er hverken kokker eller ernæringsterapauter, bare vanlige folk som engasjerer oss for god mat som ikke inneholder melk, gluten og sukker. 

Vi liker å gjøre det lettvint, og bruker mobilene våre til å forevige noe vi har laget som vi syntes er godt og som bør deles med flere.

Når det gjelder forholdene i oppskriftene, hvor mye man trenger og til hvor mange personer, varier det litt hvor nøyaktige vi er. Noen oppskrifter forteller deg nøyaktig hva du skal bruke, andre kan tilpasses ettersom du selv ønsker og hvilke behov du vil dekke. Et eksempel er en rett som både funker som middag og kveldsmat, da er det greit å styre mengden selv. 

Vi håper du kan ha glede av Helt fri på samme måte som vi har. Ta gjerne kontakt dersom du har en god oppskrift du vil dele, eller om det er noe du lurer på!

Kos deg!

Camilla & Christine