Livsgleder "Joys of Life"

Om du lurer på hva jeg tjener

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Om du lurer på hva jeg tjener da kan du bare spørre meg!

Kjære leser, tidligere var det fritt frem å søke på nett etter informasjon i skattelistene, uten at den du søkte etter fikk vite det, men i 2014 endret Stortinget reglene, og temmet delvis søkegalskapen blant folk flest. I morgen slippes listene for 2015 i sin nye form, og da er det jo på sin plass å spørre dere. Åpene eller lukkede skattelister?

Mitt svar er følgende;

«Den eneste gode grunnen til at skattelistene skulle ligget åpent ute i søkbar form for alle er at nabo-rapportering feier enkelte skattesnytere av beina. Det sørget jo tidligere janteloven for ved at naboer innrapportere naboen om inntekt ikke stemte med forbruk»

Tilbake til nåsituasjonen

«Skattesøk har i flere tilfeller utgjort en sikkerhetsrisiko for individer som er bemidlede, da de dukker opp som banditters neste offer via nett søk»

Endringen med loggførte søk er en bedring, men like fullt kunne «snoking i skattelistene» vært fullstendig unntatt offentlighet. Skatteunndragelser og svarte penger ved jantelovsporet er det eneste som skulle tilsi det motsatte, og da blir jo det hele litt bakstreversk.

Like fullt.

At Norge i mange tilfeller er et bakvendtland er det liten tvil om og noe av det merkeligste med vårt langstrakte land var at vi tidligere lot hvem som helst søke på likningen til venner og kjente på nettet uten logg mens vi ikke lot bankene få innsyn i nordmenns usikrede gjeld ved søknad om lån. Gjeldsregister for sikre og sikret gjeld er fortsatt ikke politisk korrekt nok til å bli en realitet i nasjonen, men skattelister med navngiving av søkere ved søk på din eller min inntekt er bedre enn det var.

Sagt med andre ord.

Gjeldsregister – Ja takk! Snokementalitet – Nei takk!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Jeg vil heller at banken skal vite med sikkerhet hva jeg har i gjeld enn at naboen, eller kollegaen skal vite hva jeg tjener eller har i formue, og grunnen er enkel. Det er liten tvil om at vi har en snokermentalitet her til lands som nå er delvis temmet. Fullt temmet blir den først om vi tar bort søkemuligheten helt.

La meg bli litt privat.

I ny og ne sjekker jeg hva som oftest søkes på i Google sammen med navnet mitt, og svaret er at en av de vanligste søkene sammen med navnet mitt er skatt. Altså i sammenhengen skattelisten som viser hva jeg har tjent tidligere år, og selv om listene ikke lenger ligger åpent søker altså folk fortsatt i Google ruta i håp om å finne inntekt, og formue til venner og kjente, eller fiender og ukjente.

Det kan de bare fortsette med for åpent på nettet finner du sørgelig lite.

Krav om identifikasjon av når man søker i skattelistene har satt en delvis stopper for nordmenns behov for å kikke hverandre i kortene, men er det egentlig slik at skattelistene burde være tilgjengelig for andre enn skattemyndighetene og en selv?

Jeg tviler og tar gjerne deres innspill på det hele. Trenger naboen, eks-kjæresten eller rivalen virkelig å vite hva du eller din samboer tjener? Ballen er deres!

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Les også – Dette kan vise seg å være den største tabben i nyere norsk historie

Les også – Påkjørt og så skjedde det som ikke skulle skje

Les også – Ikke la dem ta livet av krona

Les også – Er vi så lettlurte på Facebook

Les også – Da jeg drakk mine siste dråper alkohol

Les også – Min best bevarte hemmelighet

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

416026-7-1431012333107-4208069

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Alt godt herfra og stay safe!