Livsgleder "Joys of Life"

Om du blir rundlurt av egen forretningspartner – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Rundlurt av egen forretningspartner

I går fikk jeg en mail fra en bloggleser som lurte på om jeg kunne skrive litt om hva man skal gjøre om man oppdager at man har en kriminell forretningspartner, eller en forretningspartner som kynisk svindler eget selskap, og da kan jeg jo bare svare en ting.

Klart jeg kan. De siste årene har jeg hatt flere møter med fortvilte personer som opplever at den som skulle stå dem nærmest i næringslivet bevisst har gått bak ryggen deres eller gjort underslag fra eget selskap.

Det som kjennetegner de fleste av disse tilfellene er at personen som har blitt lurt har latt en dårlig magefølelse passere litt for lenge, og selv om tvilen gjerne har vært der over tid så har de latt ballen rulle. De har latt tvilen komme svindleren til gode og selv om de egentlig visste at de burde dokumentere, og undersøke om tvilen var begrunnet så har de heller latt det hele passere.

Vi mennesker liker jo å tro det beste om folk, og spesielt i partnerskap av typen kjærlighet eller forretningsliv så lar vi det gå altfor langt. Vi vil jo så gjerne at det ikke skal være sant, eller tilfelle.

Når du først begynner å få tvil eller en dårlig magefølelse som peker i retning av at du har å gjøre med en banditt så skal du begynne å dokumenere misligheter. Det å få dokumentert aktiviteten til den ilojale partneren er det første steget mot en fullstendig opprydning. Når dette først er gjort så er det også langt enklere å senere bevise egen uskyld. Svært mange som blir lurt på denne måten frykter nemlig at de selv skal bli anklaget, eller bli involvert og de frykter ord mot ord.

Dette er kanskje spesielt gjeldende i de tilfeller der den som har blitt lurt følte seg dum fordi den burde ha skjønt bedre. Ofte har også denne blitt lurt til å signere på papirer eller annet underveis , og dermed kan den å føle seg medskyldig eller utsatt ved en eventuell granskning eller lignende. Du er ikke medskyldig om du ikke aktivt bidrar til svindel.

I de fleste tilfeller der jeg har blitt spurt om råd i slike situasjoner så har jeg anbefalt å alliere seg med revisor og regnskapsfører for å få bedre overblikk og dokumentasjon. Deretter er det som gjelder å samle så mye informasjon som mulig før man eventuelt har en så god sak at man kan konfrontere. De fleste mennesker er konfrontasjonssky men dette er ikke mulig å komme utenom.

Neste steg er en anmeldelse av forholdet, og når  siste sceneteppet går ned så skal du stå igjen uten klovnenese på. Den skal den kriminelle partneren din få!

3 steg

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  1. Dokumenter, og kartlegg bevis
  2. Konfronter
  3. Anmeld

Stay safe godtfolk.

Relatert

Share: