Livsgleder "Joys of Life"

Ny svindelform tar av med sommervarmen – The Modern Corporate

Kjære leser,

Det er en stund siden jeg har skrevet en svindel eller banditt-blogg, men nå var vi på overtid. De siste ukene har jeg nemlig fått flere tips, og leser-varsler om at en ny svindelform er i ferd med å spre seg som ild i tørt gress. Hva er da mer naturlig enn å fortelle litt om hva som skjer, og hvordan bandittene gjør sitt for å lure deg.

Den siste tiden har en rekke lesere av KleivenBlogg tatt kontakt. De har fortalt omtrent den samme historien, og i en tid der det meste kan stjeles har tyvene nå fått en ny favoritt. De stjeler nå selskaper, og da gjerne nyetablerte. La meg gi dere et eksempel. For en tid tilbake etablerte noen kompiser et aksjeselskap. De skulle bruke dette til å gjøre investeringer i fellesskap men overraskelsen ble stor da gutta fikk en melding fra Brønnøysundregistrene. Selskapet som de hadde etablert i fellesskap var overført til en ny eier som hadde videresolgt det. Kjøperen var en intetanende tredjepart.

Som endel av dokumentasjonen var falske generalforsamlings-protokoller utarbeidet, og nye eiere var ført inn som eier av guttas selskap. Gutta som på ingen som helst måte hadde planer om å selge det nystartede aksjeselskapet satt satt igjen med en dårlig smak i munnen. Som endel av sirkuset hadde nemlig en ny eier kjøpt butikken i god tro og gutta var nå selskapsløse. Det hele var nærmest som ran på høylys dag.

Hell i uhell

Når uhellet først hadde skjedd så var det gjort noen feil underveis som gjorde at de opprinnelige eierne fikk butikken sin tilbake. De hadde vært heldig når uhellet først hadde skjedd.

For andre kan hellet utebli når situasjonen først oppstår og med en kommende sommer med «time-out» for mange av oss i juli måned er det ekstra viktig å være på vakt. Det er ikke kult å komme tilbake med butikken eller virksomheten som du har brukt tid å ressurser på å bygge i andres hender. Med sommer og sol, kommer nemlig også både lengre tid på å oppdage det hele, og lengre tid før den falske transaksjonen kan endres.

Husk hvor du hørte det først – & som alltid; Stay safe!

Relatert

Share: