Livsgleder "Joys of Life"

Naturlig hudpleie: Kakao smør vs Shea smør


Hei hopp! Har du sett at gode fuktighetsgivende produkter kan noen ganger inneholde kakao smør eller shea smør?  Shea smør er kanskje det som er vanligst i hud produkter. De fleste tenker vell bare på spiselig sjokolade når man tenker kakao smør? ? Visste du at kakao smør også var knall bra for huden?

La oss se på noen av de hud pleiende effektene av disse to naturlige fukt-bombene. I neste innlegg skal dere få en oppskrift på hjemmelaget hudpleie med både kakaosmør og shea smør, så kanskje finner du hvilken som passer deg best etter å ha lest om de ulike bruksområdene her i dag.

Shea butter

Shea smør, shea butter eller karite butter som det også blir kalt, er naturens egen A-vitamin krem og inneholder også vitamin E. Vitamin A i Shea smør kan forbedre kviser, rynker, eksem og dermatitt. Andre egenskaper til Shea smør er å behandle hud allergier, tørr hud, solbrenthet og insektbitt. Mange som bruker Shea smør mener det fremmer og påskynder sår helbredelse. Tiden før effekten kommer varierer. Skal man bruke shea butter mot feks rynker tar det 4-6 uker før man kan merke noen effekt, mens kløe stilles med en gang. Lukter ikke så godt, så vi tilsetter eteriske oljer for å få en god duft.

I en studie publisert i “Journal of Photochemistry and Photobiology” fant de at koffein syren i shea smør reduserte skadene av UV stråler. En studie i  “Journal of Oleo Science” fant at kandel syren i Shea kunne drive tilbake inflamasjon (betennelse) og svulster.

Jeg anbefaler shea ved akne, da kakaosmør kan tette porene. Shea kan også bidra til å redusere fremkomsten av akne arr, fordi den har anti mikrobielle egenskaper som kan bekjempe infeksjoner.

100% Sheasmør får du tar i her.Kakao smør

Kakao smør, cacao butter eller cocoa butter, er rik på antioksidanter og mineraler. Kakaosmær har faktisk mer antioksidanter enn blåbær og annen supermat, så den er flott mot frie radikaler og forurensning. Flott å bruke på arr, for å myk gjøre huden og gjøre den jevnere. Kan hjelpe mot eksem og dermatitt. Mange gravide bruker kakao smør for å forebygge strekkmerker ved å holde huden fuktet og smidig, men om det faktisk virker er ikke bevist. Kakao smøret fukter dypere enn bare det øverste hudlageret, så i tillegg til å fukte huder nærer den også. Inneholder CMP som jeg har nevnt før her. Dessuten lukter kakao smør hvit sjokolade. Mm… ?

Jeg anbefaler først og fremst kakaosmør på tørr hud og arr, samt som fuktighetskrem. Du kan også bruke det for strekkmerker. Tro kan flytte fjell! ? Du får tak i 100% kakaosmør og produkter som inneholder dette her.

Har du prøvd noen av kakao- eller shea smør, eller produkter med en av de som ingrediens? Husk å stikk innom i morgen for to veldig enkle oppskrifter på hudpleie med shea- og kokos smør.

Ønsker deg en fortsatt fin dag og ny kommende uke! ;*

Leave a Comment

Your email address will not be published.