Livsgleder "Joys of Life"

Nå blir science-fiction til virkelighet – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Med filmen «Ghost in The Shell» er skillet mellom science-fiction og virkelighet i nåtid nærmest hvisket ut for godt, og nå skal jeg forklare deg hvorfor.

En fremtid der alle deler av et menneske kan modifieres og oppgraderes. Bør det skje? Se Scarlett Johansson i sci-fi-actionfilmen, «Ghost in the Shell», på kino 31. mars.

Sponset innlegg;  Kleiven Blogg  i  samarbeid med UIP

På samme sett som George Orwells 1984 tegnet et dystert bilde av fremtiden da den kom i 1949, så tegner «Ghost in the Shell» et bilde av en skremmende fremtid som er mye nærmere enn man kanskje skulle tro. La meg forklare!

1984 har etter den ble publisert i 1949 ofte blitt brukt nærmest som en klisjé på hvordan samfunnet er i ferd med å utvikle seg, etter farene som har oppstått med informasjonssamfunnet. Med filmen «Ghost in the Shell» tegner filmskaperne et minst like dystert bilde av fremtiden, og der 1984 angriper informasjonssamfunnet så angriper Hollywoodfilmen bruken av «hackbar» teknologi i menneskekroppen.

Ghost in the Shell – bygger på en Manga, og en kult-film fra midten på 90-tallet. Mye av uttrykket i filmen er tro mot opprinnelsen.

De siste årene har mange tilfeller av medisinske hjelpemidler som pacemakere, insulinp-umper og andre apparater som har ment å skulle holde oss friske og i live vist seg hackbare, og med det i bakhodet har skaperne av filmen skapt et univers der mennesker i jakt på evig liv har byttet ut innmaten i kroppen til fordel for teknologibaserte produkter som kan kontrolleres og utnyttes på de mest utspekulerte sett. 

Tatt i betraktning av at filmen er i science-fiction kategorien skulle man kanskje tro at jeg kunne la dette passere, men tematikken er i seg selv for fascinerende til det. Den er rett og slett for fascinerende fordi den teknologiske utviklingen nå går så raskt at det filmen viser ikke lenger behøver å være fjern virkelighet. Allerede i dag har vi sett eksempler på at folk med skumle motiver har kunnet ta kontroll over medisinske hjelpemidler gjennom hacking.

I Norge har vi allerede hatt debatten om «chiping» av alt fra peodofile til drapsmenn, og kjæledyr er i tilfeller også «chippet».For ikke å snakke om chipping av rovdyr. Når det  nå er mange forståsegpåere som snakker om «Internet of things», så har konsekvensen blitt at vi etterhvert har apper som styrer alt i livene våret Fra tannbørster, til lamper og biler. Selv superselskapet Tesla har vist seg å ha en hackbar app som kriminelle har kunnet ta kontroll over.

Litt lenger vest på kloden snakker Bill Gates om at vi må kunne forvente at roboter skal betale skatt fordi disse nå tar jobbene våre, og i dette sammensuriet av det vi tidligere kalte science-fiction så forsøker du og jeg å leve som før. Er det rart forvirringen er total? Nei, kjære lesere! Selv om Ghost in the Shell er en knakende god Hollywood film med den vakreste stjernen av dem alle i hovedrollen (Scarlet Johanson), så er det flere andre gode grunner til å gå og se denne filmen.

Først av alt så er det en film så får en til å tenke over hva som kan skje om teknologien får fortsette like fritt fram som den så langt har fått gjøre. Deretter er det vel lite som er mer fascinerende enn en god underholdningsfilm som kombinerer en nær fremtid med tendenser fra en skummel nåtid. Scarlet Johansson på kjøpet er heller ikke å forakte.

Filmen har premiere den 31. mars. Veien til kinoen finner du selv!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Facebook siden til filmen finner du her

Enjoy!

kjellola_robot_2-1-2874298

Relatert

Share: