Livsgleder "Joys of Life"

Mine topp 10 tips til et sunnere liv – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære leser, hvordan ble det egentlig slik at statussymbolet i garasjen ble byttet ut med et på badevekta?

Stadig flere av dere skriver til meg med spørsmål om mat, trening og kosthold.

Spørsmålene deres forvirrer meg. Har ikke annenhver nordmann allerede klippekort på både avansert trening, og personlig-trener? Mediebildet flyter jo også over av råd om det samme. Nei, når sant skal sies så tar jeg det som et kompliment at flere av dere spør hvordan jeg trener og spiser. Jeg tar det som et kompliment at dere vil ha tips også, men i et minefelt av «does and dont´s» er det eneste sikre at det som funker for meg ikke nødvendigvis funker for andre.

Min inngang til trening er; Gjør noe fysisk som du liker eller elsker. Det blir som med jobb – en jobb du elsker er lek. En treningsform som du elsker er også som lek å regne, og resultatene kommer da også lekende lett. I alle fall om du unngår de grunnleggende fellene.

Veien til et sunnere liv starter ikke med et produkt du kan kjøpe for smalere midje eller større armer. Det starter med glede, vilje og gjennomføringsevne.

Når det er sagt så har jeg alltid elsket det å få være aktiv og det går ikke en dag uten at jeg forsøker finne på noen fysisk. Noe fysisk som gir ro i både kropp og sjel. Det kan være nærmest hva som helst. Det viktige for meg er at det er lett tilgjengelig, og at det kan gjøres når det passer meg. I tillegg er jeg slik at natur at jeg kun klarer å gjøre ting som jeg synes er morsomt eller spennende. Derfor velger jeg et variert men konsistent form for trening. Variert i øvelser men konsistent i at den utføres jevnlig.

Noen få ganger blir det uker uten reell trening, men det hører til sjeldenhetene. Jeg kaller disse press-perioder, og da er det gjerne mye TV, blog, analyse, eller foredrag som gjelder. Ofte kombinert med mye reise. Det viktige er å innse at man bare er et menneske, og at formtopper og formsvikter vil komme. Kroppen min trenes som hjernen for å takle press, og stress. Ikke nødvendigvis for å ta seg så forbanna bra ut. Om det var motivasjonen da hadde jeg nok blitt en slapp sofasliter.

La meg dele en observasjon;

Den siste tiden har jeg begynt å legge merke til en ny trend blant en rekke tidligere sofaslitere. Hva er det med alle «blåskjortene» som haster forbi meg langs Aker Brygge og Tjuvholmen med  trenings-baggen ladet til randen med proteiner, og sofistikert trenings-gear? Dress og slips på kroppen – penger i blikket og drømmen om sixpack i bagasjen. Kan det være så enkelt som at selv «blåskjortene» har begynt å forstå at de «bare» har en kropp?

Gutta som tidligere hadde kredittkort i fancy farger, og biler med fancy lakk som sine fremste statussymboler har plutselig begynt å trene som om de forbereder seg til de olympiske leker. De har fått et nytt status symbol og det heter kropp. De snakker ikke lenger om antall hestekrefter i bilen, men om siste års tid på Birkebeineren, eller ett eller annet skirenn i Italia. Selv disse gutta spør meg om mat og drikke. De spør om hvor mye jeg tar i benkpress og knebøy. Forstå det den som kan.

I de senere årene har mye forandret seg i nasjonen Norge. Vi har el-biler i nærmest alle husstander, vi bruker all vår tid på små skjermer i stedet for å snakke med hverandre, og sitter på cafe til alle døgnets tider. Nordmenn har blitt så kontinentale at vi skal ha drømmekropper, drømmedager og leve drømmeliv. Det er bare et sted at livet skal være et slit i 2017, og det er på gymmet eller når vi haster innover i fjellet. På god norsk fjelltur med Kvikk-Lunsj foran og Kvikk-Lunsj bak. Med appelsiner i sekken og rødvin av et eller annet fancy merke ventende på hytta.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

I det perfekte livet er det ikke mye rom for å være menneske, så her får dere mine 10 enkle tips og triks for å leve med trening, og sunt kosthold over tid. Det er ingen snarveier, men kun basert på hva som funker for meg. Som deg er jeg jo bare et menneske, og vi mennesker skal leve tross alt. Ikke bare overleve.

  1. Finn treningsformer som du liker eller elsker.
  2. Ikke sammenlign deg med andre. Sørg heller for å konkurrere med deg selv og din egen utvikling.
  3. Få hjelp til å sette opp et trenings og kostholdsprogram som tar høyde for dine utfordringer, og mål.
  4. Ikke gå ut for hardt med trening da klarer du ikke å gjennomføre over tid.
  5. Legg bort ferdigmat, og velg måltider som gir mye proteiner, og energi.
  6. Lag rutiner med egenvekt-trening som du kan gjennomføre de dagene du ikke får trent ordentlig på et gym eller ute.
  7. Jeg har faste tider for trening, og om en det en dag kolliderer med annet så er det greit å droppe trening. Over tid skal trening alltid være en del av livsstilen.
  8. Jeg valgte for noen år tilbake å leve uten alkohol. Et liv uten alkohol gjør mye for kropp og sjel, men det er jo ikke et «must». Mye av min gode helse gir jeg æren til livet uten alkohol for.
  9. Skriv ned eller noter utviklingen din på trening – alt er mer gøy når man ser at det går fremover
  10. Gled deg over egen utvikling, og la egen kropp få all den trening, og deretter hvile som den fortjener.

Det hele handler om velvære over tid tross alt, og ikke om å konkurrere om størrelsen på biceps eller fettprosenten på en eventuell vaskebrett mage.

Ingen mennesker er feilfri og i en stadig mer perfeksjonert verden er det de små bristene og manglene som gir sjarm og karakter.

Med ønske om en aktiv og trivelig helg til dere alle.

For min og Jr´s del er det turer i naturen som står på agendaen.

God helg godtfolk.

Relatert

Share: