Livsgleder "Joys of Life"

Mine 10 beste grunder-tips – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er farligere å la drømmen om egen virksomhet ligge innerst i glemme-boka enn å hoppe i det.

I et hav av dommedagsprofeter, jantelovs-aktivister, og andre forståsegpåere kan drømmen om eget selskap virke farlig fjern, men sannheten er at suksessfulle bedrifter har blitt startet siden tidenes morgen, og slik vil det fortsette til evig tid. Skal du kanskje kaste deg på grunder-bølgen du også, eller er du allerede i gang?

Hva er din grunder drøm?

Om jeg skal gjette vil jeg si at den sannsynligvis har noe med helse, media, eller digitale løsninger å gjøre, og jeg tar sannsynligvis feil. Det er nemlig helt umulig å gjette hva som befinner seg i hodet til en blivende entreprenør. Like vanskelig er det å forutsi fremtiden til vår stadig mer komplekse verden, men de beste ideene er ofte de som klarer å forenkle prosesser og etablerte tankesett. Har du en te-skje teknologi og en spise-skje godt pågangsmot, vil du være godt på vei, men glem ikke en desiliter tålmodighet når alt drøyer og drøyer. For ting tar tid, og Rom ble ikke bygget på en dag.

Er du med meg?

For å hjelpe en kompis som skulle starte eget satte jeg for en tid tilbake satte jeg opp topp 10 listen nedenfor. Listen er ikke en komplett guide, eller instruksjonsbok til livet som forretnings-entreprenør, men den gir et godt bilde av noen holdepunkter, som jeg finner viktig i en planleggings og oppstartfase.

Topp 10 for start av eget selskap

1.Beskriv din forretningside godt, og la dine nærmeste leke djevelens advokat. Det gjelder å luke bort feil og svakheter før man starter med presentasjoner for omverden.

2.Jobb godt med markeds potensial og budsjetter. De fleste er for optimistiske her, og undervurderer tiden som utvikling fra konsept til gjennomføring faktisk tar.  Etter å estimert tid, så ganger du estimert tid med to. (Tro meg denne vil du takke meg for).

3.Vurder finansierings-modell godt før du starter opp. Både kapitalbehov, og type finansiering er avgjørende for hvor du havner senere. Egne penger, eksterne investorer eller en kombinasjon? Det finnes ingen fasitsvar men alle modeller har fordeler og ulemper.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

4.Lag en forretningsplan som forteller verden hvorfor nettopp din ide skiller seg ut, og fokuser på det unike. Hva gjør at din ide har livets rett, og hvordan skal du gjennomføre?

5.Sørg for å sette sammen et styre med mennesker som tørr å si deg imot. Du trenger flere som stiller konstruktive, eller kritiske spørsmål enn rene med-løpere.

6.Bruk tid på å sikre at det visuelle ser ut som en million dollar. Du har ikke råd til å la butikkens utseende hvile på en hjemmesnekra plankehaug. I 2015 er det visuelle ekstremt viktig, og da spesielt online.

7.Ansett folk som er bedre enn deg selv når den tid kommer.

8.Ikke la andres meninger knekke deg, og lytt bare til kritikk fra folk som vil deg godt.

9.Tenk smart når det gjelder markedsføring, og bruk gratis kanaler som sosiale-medier. Det handler ikke om å teppe-bombe venner og kjente, men å finne de som faktisk bryr seg om ditt produkt og budskap.

10.Start hver dag med et smil, og hold deg til planen. Når du møter motstand så betyr ikke dette at planen er feil, men at landskapet blir til mens du går, og underveis vil du møte bakker som går både oppover og nedover. En god kaptein holder stø kurs!

Livet som grunder er en utrolig spennende, og lærerik opplevelse, og selv om arbeidsdagene ikke har en start og slutt slik de gjerne har som ansatt så ville jeg aldri hatt det noe annerledes.

Du kan legge all din tid i å tjene penger til andres lommebok, eller du kan skape din fremtid som kaptein på egen skute.

Lykke til

Send meg gjerne en e-mail med tema-forslag til bloggen på post@kjellolakleiven.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

Relatert

Share: