Livsgleder "Joys of Life"

Min daglige, supergode og proteinrike kakao med kokoskrem

Hei hei! God dag og god ny uke! Helt siden jeg fikk myrevoution som sponsor har jeg laget meg protein kakao sammen med frokosten. Jeg spiser ofte brødskiver med for eksempel smør, syltetøy eller manuka honning på til frokost. Det inneholder ikke så mye proteiner, så da synes jeg det er genialt å balansere frokosten med en proteinrik kakao.
Kakaoen smaker selvfølgelig utrolig godt, og med litt kaffe får jeg også et lite kick til å starte dagen. Nå på vinteren varmer det også godt med varm drikke på morgenkvisten.

pro

Protein kakaoNok til 1 stor eller 2 vanlige porsjoner

5 dl valgfri melk
50 g proteinpulver med sjokoladesmak
1 ss valgfritt usaltet smør, nøtte-,eller frøsmør
1 ts-2 ss kakao (for mer sjokoladesmak)
1 ts pulverkaffe
1/2 ts xanthan gum, guar gum eller konjak glukomannan (valgfritt)
Noen dråper vanilje essens
Stevia eller annen søtning etter smak

Dette er en fleksibel oppskrift, så med enkle grep kan den tilpasses din smak og ønsker. Under får du masse tips til bruk og bytte av ingrediensene i oppskriften over:

*Melk: Du velger selv hvilken melk du vil bruke, det kan være alt fra soyamelk, til havremelk, kokosmelk eller mandelmelk, skummetmelk eller H-melk. Bruk det du har og liker.

* Proteinpulver: Bruk protein pulver med sjokoladesmak. Jeg bruker kun myoprotein mocca fordi jeg synes den får kakaoen min til å smake perfekt. Jeg har også brukt litt av myoprotein Choco peanut som gir et snev av snickers eller peanøtt-smak i tillegg til sjokolade, som er fint å variere med. Vil du ha en mer “snickers kakao” der du bruker Choco peanut kan du forresten også bruke saltet smør, eller en klype salt i kakaoen, bare for å sette en spiss på smaken. Proteinpulveret jeg bruker inneholder 50:50 av whey(myse) og casein(kasein). Whey har hurtig opptak i kroppen og stimulerer proteinsyntese, og kasein har tregere opptak og motvirker muskel nedbryting over tid. Du finner det her.

*Smør: Smøret vil gi energi og metthetsfølelse til kakaoen din. fettet vil også senke GI`en til hva enn du spiser til frokost, og er supert om du spiser mye karbohydrater fordi det stabiliserer blodsukkeret mer.

*Mer sjokoladesmak: Om du vil ha mer sjokoladesmak kan du tilsette litt ekstra kakao. Jo mer kakao, jo mer kraftig sjokoladesmak. Kakaoen kan gjøre det litt bittert slik at man må vurdere om man vil søte litt ekstra.

*Med kaffe: Jeg drikker kakaoen på morgenen og da tilsetter jeg alltid 1-2 ts (eller måle-skjeer) med pulver kaffe. Jeg bruker instant kaffe med medisinsk sopp. Les mer om det her. Lager du kakaoen på kvelden vil jeg anbefale å bruke koffeinfri instant kaffe, kaffe substitutt eller bare sløyfe det.

*Tykningsmiddel: xanthan gum, guar gum eller konjak glukomannan er alle tykningsmiddel som vil gjøre kakaoen din tykkere i konsistens. Det er superviktig å piske disse inn om du gjør det for hånd ellers vil du få klumper. Etter noen minutter vil tykningsmiddelet få kakaoen tykne. Merk at noen proteinpulver inneholder tykningsmiddel fra før, så lag gjerne kakaoen din uten en gang å se om du klarer deg uten.

*Vaniljesmak og søtt: Vanilje essens vil gi vaniljesmak, og stevia eller annen søtning kan brukes for å søte kakaoen etter eget ønske.

*Veganer? Bruk usøtet plantebasert melk, et vegansk sjokoladeprotein du liker som ikke blir kornete og mandelsmør. Du kan for eksempel bruke M-factor som er et erteprotein med en mørk sjokoladesmak.

Slik lager du kakaoen – velg alternativ A, B eller C:
A. Varm opp melken i en kasserolle og bland så alle ingrediensene i en blender. Blend godt sammen.
B. Bland sammen alle ingrediensene i en kasserolle under omrøring. Kakaoen skal ikke koke.
C. Varm opp melken i en kasserolle. Hell kaldt vann i bunnen på et stort glass eller en høy bolle. Jeg bruker ølglass. Tilsett proteinpulver, instant kaffe og tykningsmiddel. Pisk sammen med en gaffel eller skje. Hell over litt varm melk, og pisk sammen. Hell den flytende blandingen over til resten av melken. Smak til med søtning og vanilje.

Hell i kopper eller glass som tåler varme. Drikk kakaoen som den er, eller topp med melkeskum eller pisket krem.

Har jeg tid, som oftest i helga, topper jeg den med en deilig kokoskrem. Kremen lages før du lager kaffen, og avkjøles i kjøleskap mens du lager kakaoen. Her er oppskriften på en vegansk pisket kokoskrem:

Kokoskrem – Du trenger:

1 boks fullfett kokosmelk, avkjølt i kjøleskapet over natten
1/2-1 ss nøttesmør (gjerne macadamnia eller cashewsmør pga fargen, eller det nøttesmøret du brukte i kakaoen om du brukte nøttesmør.)
Stevia etter smak (jeg bruker steviadråper med vanilje og kremsmak)

Avkjøl blandings bollen og piskene i fryseren mens du er på badet om morgenen, eller ca 30 minutter før bruk. Åpne kokosmelk boksen og bruk en skje for å ta ut topplaget(hardt kremet topplag som har delt seg fra vannet som du kan bruke i smooties senere). Ha det over i den avkjølte bollen. Pisk sammen med nøttesmør til en tykk og kremet konsistens. Ønsker du enda mer protein kan du tilsette vanilje protein pulver (gjerne en blanding med kasein). Smak til med stevia mot slutten. Avkjøl piskebollen i kjøleskap mens du lager protein kakaoen.

Topp den varme kakaoen med deilig kokoskrem. Sikt over litt kakao for en lekker look og nyt.

proteinkakao

Håper det smaker. Ønsker deg en fortsatt fantastisk dag! ? ♥

Leave a Comment

Your email address will not be published.