Livsgleder "Joys of Life"

– Min best bevarte hemmelighet

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er på tide å avsløre noe som jeg har holdt for meg selv ganske lenge. Ikke det at hemmeligheten har vært et bevisst valg eller en handling for å føre noen bak lyset. Det er bare et resultat av tilfeldigheter, og mer bevissthet rundt hvilke tanker jeg har om hva slags menneske jeg ønsker å være.
De siste årene har jeg ikke drukket alkohol i det hele tatt. Om det kvalifiserer meg til kategorien avholds det vet jeg ikke, men jeg vet at jeg ikke liker ordet. Avholds er for meg et ord som passer på mennesker som mener at alkohol er synd eller noe som burde vært forbudt ved lov.

Mitt forhold til alkohol er av en helt annen art, og det skyldes verken et hat forhold til alkoholholdige drikker eller et tidligere avhengighetsforhold. I det store og det hele handler det mer om at jeg foretrekker drikker som ikke gjør meg sliten eller påvirket. Dernest har jeg etter hvert innsett at alkohol er en energityv og i min alder er det ikke rom for slikt. Jeg har mer enn nok stress allerede om jeg ikke skal rave rundt med promillehandikapp eller «hangover» i tillegg til alt annet.

For et par dager siden spurte en god venn meg hvordan jeg klarer å være ute blant folk som drikker når jeg selv er klin edru, og svaret er ganske enkelt. Jeg klarer det fordi jeg liker mennesker, og når folk har fått fyllefjes da har jeg for lengst lurt meg ut bakveien. Det er ikke noe hinder for meg å ikke drikke. Det er heller en fordel fordi at jeg nyter selskapet mer, og får mer glede av vittighetene som flyr over bordet.

Kan jeg få by på nabolagets beste vann?

Når det gjelder mine nærmeste venner så har de for lenge siden avslørt min lille hemmelighet, og det er ikke sjelden jeg får meldinger som inkluderer løfter om både «Husets beste vann» og «Ferdigblandet proteinshake» når det inviteres til fest. Slik er det bare, og jeg setter enda mer pris på invitasjonen når vennene forstår at de ikke får lurt i meg verken akevitt eller juleøl.

Du blir ikke hva du drikker – vær deg selv

Når jeg skriver denne teksten så er det ikke bare fordi jeg har et behov for å fortelle verden at jeg ikke drikker alkohol. Det er vel så mye for å fortelle andre at det er helt ok å heller bøtte ned Eplemost eller vann enn øl og vin. Det er ingen grunn til å la seg lure av verken drikkepress eller julebordsritualer som gjerne inkluderer både drikkeleker og drikkeviser. Det vil si om du ikke ønsker det da!

Om du ønsker alkoholen i livet ditt så er det ditt valg, og jeg har ingenting imot akkurat det. Så lenge det gleder deg så gleder det også meg. Når det gjelder de som følger seg tvunget til å drikke av ulike årsaker da føler jeg imidlertid at det kan være greit for disse menneskene å forstå at det er ok å stå over. Jeg har gjort det med stor suksess i lang tid allerede, og det beste av alt er at morgendagen blir så mye bedre.

Når de fleste sover ut gårsdagen, da er jeg allerede godt i gang med en ny dag.

Ønsker dere alle en spektakulær førjulstid.

Med eller uten alkohol. Det er ditt valg tross alt:)

Mine tips om du skal gå gjennom julebord sesongen uten å drikke alkohol følger nedenfor;)

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

1. Ikke gjør det at du ikke ønsker å alkohol drikke til noen «big deal» Ta imot velkomstdrikk og vin som alle andre. Så kan du heller be betjeningen om et alkohol fritt alternativ litt diskre.
2. Sørg for å skåle, og delta i alle former for sosiale begivenheter rundt bordet. Det er ikke slik at hva du har i glasset skal definere hvordan du ellers beter deg.
3. Nyt det gode selskapet, og de gode historiene rundt bordet vel vitende om at du får en lettere morgendag, enn de fleste andre. Drikkeleker er det lov å si nei til. Bånnski er forresten ikke så gal om den gjøres med Eplemost eller isvann.
4. Du er aldri mer populær enn når du edru og glad kan kjøre vennene hjem etter festen.
5. Det er lov å snike seg unna når julebords fylla har gått over styr slik den gjerne gjør. Lenge før den tid har folk uansett mistet evnen til å observere hvem som er til stede.