Livsgleder "Joys of Life"

Melkefri vegansk jordbær is uten sukker

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hei hei kjære lesere og riktig god sommer! Man kan si det nå sant? ? Det har vært varierende vær her, men de siste dagene har vært veldig fine og varme. Håper dere har hatt det kjempebra! I dag kan jeg friste dere med en vegansk iskremoppskrift! Isen er altså uten egg og melk, en også sukkerfri. Ferske jordbær smaksetter denne kjølige godbiten.

Jordbær is – Nok til 1 liten boks is
ca 7 jordbær
2 dl valgfri piskbar fløte
1 dl valgfri melk
30g sukrin
20g rismel

Tips: Litt Xanthan gum (ca 1/4 ts) vil forhindre iskrystaller i isen, men kan forlenge frysningstiden litt. Jeg har brukt soyafløte og soyamelk i isen min.

Slik lager du isen:

1. Vask jordbærene. Del dem slik at du har 5 jordbær og 2 jordbær. Finmos de 5 jordbærene i en bolle med en gaffel eller stavmikser, og skjær opp de to jordbærene i små biter.
2. Bland sammen soyamelk og rismel godt i en mikser til en helt klumpfri røre. Du kan også bruke håndkraft om du ikke har en blender eller lignende. Overfør til en liten kasserolle, og varm opp over lav varme mens du rører. Ta av varmen når blandingen begynner å tykne. Pisk opp din valgfrie piskbare fløte.

Tilsett soyamelk og rismel-blandingen, og de finmoste jordbærene.
Bland godt sammen, gjerne med stavmikser eller i en blander. Ha så over de andre jordbærene,og bland inn. Sett på lokket og frys.

For å forhindre iskrystaller anbefaler jeg at du rører godt rundt i isen etter den har vært en halvtime i isen. Frys så ferdig isen. Den ferdige isen er klar til å nytes!

Server med jordbærsaus og vaniljekjeks. Håper det smaker! Ønsker dere alle sammen en fortsatt fin sommer, så snakkes vi plutselig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *