Livsgleder "Joys of Life"

Med ekte kjærlighet…og litt av din tid – The Modern Corporate

Kjære lesere, om dere har tid til en liten tekst så vil jeg dele en tanke eller tre med dere. Den inkluderer både verdens mest verdifulle vare og en fersk investering som jeg allerede trykker til mitt bryst.

Fra tidlig barndom husker jeg fortsatt hvordan morfar «Kjell» med innlevelse fortalte meg hvor viktig det var å komme i tide.  Han la ut om å respektere andre menneskers tid. Ta seg tid til familie og ikke minst forstå betydningen av tid med kone og barn. I det moderne samfunnet stresser vi alle avgårde i så høyt tempo at vi sjelden tar oss tid til å reflektere over de viktige tingene eller begrensningene som tidspresset legger på oss. Har du tid til å lese litt til?

Jeg har hele mitt liv vært ekstremt opptatt av tid, og det har alltid vært viktig for meg å behandle tid med respekt. Enten den er min egen eller andres tid.

Om tid er verdens mest verdifulle vare da burde vi ha et godt instrument for å ta vare på den.

Her om dagen sto jeg i en klokkebutikk og drømte om ny klokke da en eldre herre kom inn i butikken med følgende strofe klar på tungen. «Jeg vil gjerne fylle litt mer tid på klokken min. Livet løper rett og slett fra meg» Den eldre mannen smilte da han avleverte den verbale raketten og smilte igjen da han fulgte opp med følgende treffsikre spørsmål; «Har du noengang hørt om folk som klager på at de ikke var  mange nok timer på jobb i løpet av livet når de ligger dødsklare på dødsleiet?» Ekspeditøren han sto som forstegnet, og våknet først til liv da kunden spurte om nytt batteri til klokken sin.

Det var altså ikke filosofi kunden ville diskutere med ekspeditøren likevel. Kanskje like greit for slikt har han ikke tid til.

Det er en tid for alt, og denne uken var det tide for å finne meg et armbåndsur. Et slikt som jeg virkelig kan være stolt av. Det er ikke det at jeg nødvendigvis trengte noe dyrt eller råflott, men jeg har over lengre tid hatt lyst på en litt sporty klokke. Gjerne en med et tidløst, eller vintage uttrykk som kan kombineres til både en aktiv livsstil, og til dress og slips. Grunnen til at jeg har brukt tid på klokke nettopp nå er at jeg fikk noen kroner i arv etter morfar, og med hans friske utsagn om tid i minnet så ville jeg la hans arv gå til noe som hjelper meg å passe tiden. En gentlemann skal jo kunne beregne både egen og andres tid.

Som pappa til en liten gutt, forretningsmann, sports-entusiast og evig tidsoptimist er det viktig for meg å ha en klokke som tåler like juling, og ikke minst en som kan gå i arv om den holder over tid. Mitt valg falt derfor på den nye TAG Heuer Autavia, og selv om klokken ikke hadde kommet til Norge enda da jeg la min elsk på den så fikk jeg god hjelp fra klokkebutikken «Tidemann». De klarte rett og slett å sikre meg et eksemplar av klokken som lanseres i disse dager.

I tillegg til å være tidløs, og ha en historie som inneholder det råeste av det rå fra bilhistorien, så er klokken i mine øyne både visuelt vakker og ganske så tøff. Kanskje det er nettopp derfor tiden din er så verdifull. Du får den aldri igjen når den først er brukt opp. Ikke kan du kjøpe ny tid når du har brukt den opp heller.

Moralen i historien min blir dermed følgende. Ta deg tid til de du er glad i. Tiden løper nemlig fra oss alle og ikke engang urmakeren kan gi deg ny. Om tiden din er brukt opp.

Her kan du se en video av min dag med Urmaker Tidemann, og ikke minst hvilken klokke jeg endte opp med. Det er en god start for mer kvalitetstid.

Fem ting om tid

  1. Respekter andre menneskers tid
  2. Kom i tide
  3. Ikke vær en tidstyv
  4. Ta deg tid med de du er glad i
  5. Husk at tid brukt får du aldri igjen

Takk for at du tok deg tid til å stoppe innom bloggen.

Tips til bloggen kan sendes til post@kjellolakleiven.no

Bildet over er tatt av Christian Bastiansen/brillene får du hos Interoptik, filmen med klokken er laget av Marvelous. Alle klær er fra Sand Copenhagen.

Relatert

Share: