Livsgleder "Joys of Life"

Løgnen som ikke skulle komme ut

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Norske kystvaktfartøy, millioner av kroner og dobble-salgsbrev!

Det norske forsvaret har hele tiden hevdet at de ble ført bak lyset da minst ti av forsvarets båter havnet hos en lokal krigsherre, og hans para-militære styrker i Nigeria, men løgnen sprakk med brask og bram med offentliggjøringen i Dagbladet av et «salgsbrev» som bekrefter at forsvaret solgte en av båtene direkte til Nigerianske paramilitære, som gjorde kjøpet via et nigeriansk sikkerhetsselskap. 

Salgsbrevet føyer seg dermed inn i en rekke hendelser som passer bedre inn på et sirkus enn på toppen av maktpyramiden i det norske forsvaret, og kaoset virker komplett når sirkusdirektør og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, via en spesialrådgiver sier til Dagbladet at salgsdokumentet er helt ukjent for henne.
Hun burde vel kunne svare bedre for seg når det gjelder dokumentasjon på salg av båter som så til de grader har blitt en het potet for norske forsvars-myndigheter?

Det handler om militære farkoster som nå brukes av milits og lokale bander som driver egen justis og leker sjøkrig på vestkysten av Afrika tross alt.

VI HAR ALDRI SOLGT FARTØY DIREKTE TIL NIGERIA, BLE DET SAGT

En salgsprosess en gjeng med skogs-matroser verdig

Salgsmeldingen som nylig ble offentliggjort, en såkalt «Bill of Sale» er undertegnet av tre norske offiserer ved Forsvarets logistikkavdeling (FLO), inkludert daværende sjef for salg- og avhendings-seksjonen. Dokumentet er også notarial-bekreftet hos Oslo byfogdembete 2. desember 2013 med to av offiserene til stede, og da kan man jo spørre seg hva som er motivasjonen for å lyve om noe slikt i ettertid?

Lyve om båt-salg, er det ikke i banan republikker man driver med sånt?

Er det dette et forsøk på skjule korrupsjon, eller bare et forsøk på å skjule egen inkompetanse hos selgende part som ikke evnet å selge til andre enn Nigerianerne?

Om det ikke fantes seriøse kjøpere da burde vel båtene heller vært skrotet?

Når beviset på at handelen som jeg fryktet ble gjort direkte mellom Norge, og nigerianske interesser, så kan man jo lure på hva de ansvarlige faktisk tenkte på da de undertegnet avtalen? De forsto jo åpenbart at de ikke fulgte boka, noe bestrebelsene og benektelsene i etterkant også viser.

Beviset på at salget faktisk ble gjort direkte er ikke bare et bevis på at enkelte i denne saken har valgt en rimelig kreativ tolkning av sannheten. Det viser også at salget for enkelte må ha vært svært viktig, og spillereglene ble dermed satt til side for gjennomført salg og penger på bok.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Salget til Nigeria var åpenbart ikke bare en dårlig bevart hemmelighet. Det var også stikk i strid med hva forsvarsledelsen hele veien har hevdet. De har hele tiden sagt at de aldri har solgt marinefartøy direkte til Nigeria, og at de er blitt ført bak lyset av ulike stråselskaper og muligens også av en enkeltstående saksbehandler i FLO, som i dag er siktet for grov korrupsjon av Økokrim.

Snakker om sammenblanding av politikk, forsvar, sirkus og klovner! Problemet er vel bare at bortsett fra krigsherren så er det ingen andre som ler.

Hva tenker du om saken? HELT INNAFOR ELLER UGREIT?

Send meg en e-mail med tema-forslag til bloggen på post@kjellolakleiven.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

416026-7-1431012333107-6291858

Send meg en e-mail med tema-forslag til bloggen på kjell-ola.kleiven@rignorge.no

Følg meg også på Facebook her; https://www.facebook.com/kleivenkjellola

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO