Livsgleder "Joys of Life"

Lag ditt eget lavkarbo kokossmør på 1-2-3

Hei! Der var det fredag igjen gitt! Tiden flyr! I går fikk  jeg besøkt en veninne jeg ikke hadde sett på lenge. Der fikk jeg servert hjemmelagde boller uten alt jeg ikke tåler. De var laget av bla mandler, kokos og kokossmør. De var enda varme fra ovnen,hadde en rik god smak av kokos og var akkurat passe søte. Jeg likte bollene bedre en vertinnen, så heldig var jeg som fikk med meg hjem. <3 Vell hjemme var bakeinspirasjonen på topp. Jeg visste ikke hva jeg skulle finne på, men jeg ville ha noe med kokossmak. Da jeg fant ut at jeg nesten var fri for kokossmør! Noes! ?

I disse lavkarbotider er kokossmør virkelig i vinden. Jeg bruker dette ubehandlede kokossmøret samt dette , som også er raw, men en søtere blanding med sjokolade. Mmm. Når man bruker kokossmør i smooties, grøt, i stekepanna, godiskuler med mer kan det virkelig lønne seg å lage sitt eget. .Det er faktisk minst like  lett å lage som mandelsmør.  Oppskriften kunne ikke vært enklere,du trenger èn ting: Revet kokos. Thats it! Slik går du fram:

1. Fyll food processoren ca halvfull med revet kokos. Konkrete mål er ikke viktig. Blend kokosen i minst 10 minutter i food processoren.
2. Prosessen tar en smule tålmodighet, men sett på noen av dine favorittlåter, så flyr tiden. Først blir kokosen finrevet, senere litt klumpete, deretter mykere og til slutt.. kjempemykt.
3. Tilsett eventuelle smakstilsettninger og søtning og blend godt inn.

Du velger selv hva, og om, du ønsker å tilsette noe til smøret for å møte dine behov næringsmessig og smaksmessig. Tips:
*Du kan smaksette kokossmøret med kakao, steviadråper eller smaksdråper. Smøret gjør seg i havregrøten. NAM.
*Du kan også søte det med lønnesirup for å lage et sunt lønnesirupsmør som kan brukes i bakst og kaker.
*Du kan også blende inn supermat som maca,bløtlagte gojibær, granateplepulver eller acai.

Thats it! Nå har du laget ditt eget kokossmør. Oppevar i en glasskrukke i kjøle-eller kjøkkenskap.

Kokossmørret kommer til å stivne når det får stått i romtemperatur en stund slik som vanlig kjøpt kokossmør. Det blir litt mer kornete enn det kokossmørret jeg kjøper, men jeg tror at det skal gå å tilsette noen ss smaksmessig god olje for å gjøre det litt mer creamy.

Å gi en krukke hjemmelaget unikt kokossmør er foressten et kjempeflott (og økonomisk)  julegavetips!

Q: Har du smakt hjemmelaget kokossmør? Bruker du kokos?

Leave a Comment

Your email address will not be published.