Livsgleder "Joys of Life"

Kroppsspråk: Smilet

Hva kan man bruke kroppsspråk til?
Det finnes mange fordeler med å lære seg å tolke andres kroppsspråk, og å kontrollere ditt eget. Her er noen eksempler på hva man kan bruke kroppsspråk til:
Du kan lære å gjøre et bedre inntrykk på andre, bli godt likt og mer utadvendt.
Vite om den du er interessert i, også er interessert i deg.
Knytte god kontakt med andre og samarbeide bra.
Du kan lære deg å forhandle med suksess og gjenkjenne tilnærmelser eller maktspill.
Du kan lære deg å avsløre løgn, og å forstå det usagte.
Du kan faktisk lære deg å bruke kroppsspråk til å oppnå akkurat det du vil.

Hva er det som gjør at Smiley er et av verdens mest uimotståelige symbol?
Smil og latter blir overalt oppfattet som tegn på at en person er glad. Når du føler glede, vil det gå signaler gjennom den delen av hjernen som bearbeider følelser, og dette vil få musklene ved munnen til å bevege seg.  Kinnene dine løftes da og øynene knipes sammen mens øyenbrynene trekkes litt ned. I et falsk smil er bare munnen med, mens et ekte smil omfatter både munn og øyne. Ringmusklene rundt øynene fungerer uavhengig og avslører de ekte følelsene i et oppriktig smil. Når smilet er ekte vil øyelokkfolden mellom bryn og øyelokk; senkes og spissen av øyebrynet går litt ned.

Det spesielle med et smil er at det er smittsomt. Når du smiler til noen, reagerer de som regel med å smile tilbake selv om det skulle være et falskt smil fra begge sider. Forskning har vist at jo mer du smiler, desto flere positive reaksjoner får du fra andre. Smil har direkte innvirkning på folks holdninger og på hvordan de reagerer på deg, så det er derfor viktig å ha jevnlige smil på kroppsspråks repertoaret.Men et smil kan også fortelle litt om en person lyver. Et falskt smil synes ofte å være mer utstrakt på den ene siden av ansiktet enn den andre. Området i hjernen som styrer ansiktsuttrykkene ligger i høyre hjernehalvdel og sender signaler hovedsakelig til venstre side av kroppen. Derfor er falske følelsesuttrykk mer uttalte i venstre ansiktshalvdel enn i den høyre. I et ekte smil sender begge hjernehalvdelene signaler til begge sider av ansiktet om å opptre symmetrisk.Undersøkelser viser at kvinner ler sammen med menn de tiltrekkes av, og menn tiltrekkes av kvinner som ler sammen med dem. De viser også at de fleste møter mellom mennesker går greiere, varer lenger og gir mer positive resultater og langt bedre relasjoner når en går inn for å smile og le mye – så mye at det blir en vane. Det finnes også belegg for at smil og latter styrker immunsystemet, øker kroppens motstandskraft mot sykdommer og plager, er medisin for kroppen, gir større overbevisningskraft, får undervisning til å gli lettere, skaffer oss venner og forlenger livet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *