Livsgleder "Joys of Life"

Kroppsspråk: Hendene våre

Hva kan man bruke kroppsspråk til?
Det finnes mange fordeler med å lære seg å tolke andres kroppsspråk, og å kontrollere ditt eget. Her er noen eksempler på hva man kan bruke kroppsspråk til:
Du kan lære å gjøre et bedre inntrykk på andre, bli godt likt og mer utadvendt.
Vite om den du er interessert i, også er interessert i deg.
Knytte god kontakt med andre og samarbeide bra.
Du kan lære deg å forhandle med suksess og gjenkjenne tilnærmelser eller maktspill.
Du kan lære deg å avsløre løgn, og å forstå det usagte.
Du kan faktisk lære deg å bruke kroppsspråk til å oppnå akkurat det du vil.

Hendene har vært de viktigste redskapene i menneskets utvikling, og det er flere forbindelser mellom hjernen og hendene enn mellom noen andre kroppsdeler. Det er få som noen gang tenker over hvordan hendene deres oppfører seg eller hvordan de håndhilser når de møter noen. Opp gjennom historien har åpne hender blitt assosiert med sannhet, ærlighet, troskap, og underdanighet. Manger sverger fortsatt med hånden på hjertet, og i noen land holder de høyrehånden høyt opp med håndflaten synlig når de skal ta ed i en rettssal. Et av de viktigste tegnene på om noen er åpen og ærlig, eller det motsatte, er hvordan de bruker håndflatene.

Når en gutt lyver kan det hende at han som skrevet om i forrige del; stikker hendene i lommene eller skjuler håndflatene under korslagte armer over brystet uten at han tenker over dette selv. Det er mulig å framstå mer åpen og troverdig ved å øve seg på å eksponere håndflatene under samtaler med andre. Det interessante er at når denne gesten blir en vane, avtar tendensen til å fortelle løgner. Mange finner det nemlig vanskelig å lyve samtidig som de viser håndflatene på grunn av årsak til virkning. Hvis du snakker med åpne hender, legger du også samtidig press på samtalepartneren om også å være sannferdig.
Men ikke tro at du kan servere en hver løgn og bli trodd bare fordi du har synlige håndflater. Andre negative bevegelser en bruker når en lyver, vil da være tilstede og motsi de åpne hendene.

Hvis du snakker med en som har samme status som deg, kan den personen mislike en anmodning gjort mens du gester med håndflaten ned. Det kan se beordrende og autoriserende ut, og kan endre den andres opplevelse av deg fullstendig.
Lukket hånd med strak pekefinger er en knyttneve der pekefingeren fungerer som en symbolsk klubbe. Det er en gest som også ubevisst vekker negative følelser hos andre.

Håndflaten ned kan se beordrende ut, mens en hånd vendt oppover ser mere givende,
vennlig og underdanig ut.

Gå til neste del:  Kroppsspråk – Smilet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *