Livsgleder "Joys of Life"

Kan en drømmer ha gjennomføringsevne?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kjære lesere, la meg ta dere med til stedet der jeg finner roen.

I dette sekund sitter jeg under stjernehimmelen på Kanariholmen, og skriver mens jeg lytter til lyden av de spanske naboene, og samtidig hamrer mot tastaturet med fingrene. På bordet står tapas,  is-te og litt vann. Jeg liker det sånn. Jeg liker også refleksjon, og nå vil jeg dele en slik refleksjon, eller tankerekke med deg. Om du vil så bli med på reisen. Den tar deg noen minutter.

Tidligere i dag var det en som sa at jeg ikke måtte bekymre meg, og da stoppet jeg litt opp. Stoppet opp og tenkte. En nabo hjemme i Oslo sa for en tid tilbake at han aldri bekymret seg fordi det gjorde at man tok sorgene på forskudd. Tok sorgen før sorgen var faktisk sorg. Naboen har helt rett, og siden hans filosofiske tale om det å ta sorgene på forskudd, så har jeg forsøkt å la det være. Jeg har heller forsøkt å se fordelen ved den eventuelle sorgen som for eksempel fordelen ved å miste jobben eller bli dumpa av dama jeg ikke har. Noen fordeler må det jo være. Naboen sa også at skuffelse skal man bare gå gjennom en gang. Han burde fått et diplom for gode råd den naboen.

I det enkle filosofiske apparatet som jeg etterhvert har bygget rundt mine veivalg, og meg så passer naboens tanker rett inn, og derfor så var jeg ikke bekymret i dag heller. Jeg var heller betenkt når det gjaldt en veivalg, og i all den tid jeg satt og tenkte på det hele så så jeg egentlig mest muligheter. Jeg skal være ærlig og si at jeg var redd for å bli skuffet. Kanskje til og med såret, og en smule fortvilet, men som den evige optimist jeg er så ser jeg ikke helt at ting ikke kan gå veien.  Jeg tror det kjennetegner folk som meg. Folk som jeg gjerne kaller drømmere med gjennomføringsevne.

Denne kombinasjonen er ikke så vanlig. Den er vel heller ganske uvanlig, men om du først kommer over den så skal du vite en ting. En drømmer med gjennomføringsevne er ikke en som gir seg lett. Det er en person som sloss med nebb og klør for det den tror på, og selv om alt kan virke både håpløst og umulig, så er det mer enn mulig. Det kan til og med være nærmest sunn fornuft. Bare hør meg ut! En drømmer med gjennomføringsevne har en plan. En plan som gjør en drøm til et mål, og på veien har drømmeren en ide om hvordan det hele skal skje. Drømmeren med gjennomføringsevne er ikke redd for å tenke utenfor boksen. Han eller hun finner vei uansett, og i all den tankevirksomheten som skal til, så finner drømmeren veien, eller stien gjennom  krattet. Nærmest som ved å lese stjernene. For de rundt drømmeren kan det hele sikkert virke som både håpløst og umulig, men når det er sagt skal følgende sies; verdens utvikling kom ikke i stand ved å tenke tradisjonelt. Verden gikk fremover fordi noen våget å utfordre og tenke utenfor den berømte boksen.

I dag gjorde jeg nettopp dette, og derfor var jeg ikke betenkt. Jeg var motivert, og inspirert. Jeg visste at morgendagen var viktig, og i det lå det en mulighet ikke en trussel. Det handler nemlig om å nyte en reise som er skapende og vakker. En reise på fremmed vei med de du deler den med. For meg er denne reisen sårbar, og den kan være tøff, men den er også lærerik, og det er i motbakke at det går oppover.

Kjeft får du garantert underveis.

Det skal også sies en viktig ting om det hele. Om du først har bestemt deg for at jorden er flat eller rund, og det er din livsdrøm å dyrke så skal det godt gjøres å fortelle deg noe annet. Sånn er det med alt annet vi mennesker får for oss.

I morgen er en viktig dag for meg rent personlig, og jeg vet at den blir bra. Mange ville sikkert sagt at den er mulig, eller håpløs. Jeg ser det annerledes, jeg ser en drøm, et mål og en plan. I tillegg ser jeg masse lykke og suksess i stjernene og det hjelper på motet.

Hva ser du for morgendagen?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0