Livsgleder "Joys of Life"

Jeg testet Floating!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hva er Floating?

Man ligger i en lukket tank dypt avslappet i veldig salt vann (Epsom salt).
Tanken er romslig og man kan selv åpne og lukke luken fra innsiden. Mange Floatingtanker har også regulerbar lys og vifte inni.
Luften, saltvannet og huden din har samme temperatur. Dette skaper en føleslse av vektløshet.
Hjernen får hvile fra omgivelsenes stress, lyd og lys, som da påvirker hormonbalansen og frigjør stoffer i kroppen som minsker stress og smerter. Det sies om Floating at i et slikt miljø skal kroppen lettere kunne «lete etter feil og fremskynde selvhelbredelse”.

Det er store mengder Epsom salt (magnesiumsulfat) i vannnet, som gjør at man flyter på vannet. Epsom salt er en naturlig og enkel form for detox/utrensning da den trekker avfallsstoffer og betennelse ut fra kroppen, beroliger nervesystemet og får musklene til å slappe av. I tillegg er saltet et naturlig mykgjørende middel for huden.

Floating metoden ble utviklet av den amrikanske legen John C. Lilly som konstruerte den første floating tanken i 1954.

Hva skal Floating hjelpe mot?

– Stress eller utbrenthet

– Søvnproblemer

– Spenningshodepine

– Spente muskler i skuldre og nakke

– Kroniske smerter

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

– Stivhet etter fysisk tungt arbeid

– Dårlig blodsirkulasjon

– Høyt blodtrykk

– Tilfører også kroppen viktige mineraler

– Og renser ut avfallsstoffer

Hva er min dom?

Jeg legger meg i det varme vanner og flyter. Man kobler totalt ut omgivelsene, og «vektløsheten» gjør meg avslappet og uthvilt. At det var en hærlig time kan jeg skrive under på, men er det verdt pengene?

Jeg kan ikke si at jeg merket noe umiddelbar effekt.

Det sies at man muligens må ha tre eller fire floatinger før man merker effekten. Det anbefales en til to timer i uken i startfasen. Men det koster flesk.

Jeg var så heldig å få prøve gratis på Emma Sansehus i Sandvika. Der tar de vanligvis 375 kr for en time (litt rimeligere hvis man kjøper klippekort). Det innebærte også dusj før og etter, og opphold i koselig hvilerom. De var også svært behjelpelig med håndkle dersom man ikke hadde med eget.

Selv om jeg ikke merket noe markant effekt av floatingen, så er det alltid greit å få utskilt litt avfallsstoffer fra kroppen. Spesielt hvis man har vært mye plaget med helsen og magen. Da bør man spise mye rå mat og tilføre økologisk eplecidereddik. Dette løser opp avfallsstoffer i kroppen, men får de ikke nødvendigvis ut. Da kan man få sterke forkjølelsessymptomer og feber. I et slikt tilfellet vil et bad i Epsom salt være perfekt.

Det rimeligere alternativet er å kjøpe Epsom salt selv og ha det i badekaret. Et bad tilsettes da 200-500 gram av saltet.

Du finner Epsom salt til salgs på Arnika.no her.
Vil du vite mer om Floating finner du en artikkel med spørsmål og svar her.

Husk du skal ikke floate når du er ruset, er høygravid, har åpne sår, er nybarbert, har epilepsi eller har alvorlige psykiske lidelser.

 Dette innlegg er IKKE sponset.

2 thoughts on “Jeg testet Floating!”

  1. Pingback: Apple Cider Vinegar – Wonder Medicine? - Livsgleder.com

  2. Pingback: Eplecidereddik – vidundermedisin? - Livsgleder.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *