Livsgleder "Joys of Life"

Jakten på bedre tid, og det perfekte sekundet! – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

«Ukens opplevelse kommer for min del inndelt i sekunder»

Det er noen ting vi menn som testosteron drevne «gutte-gutter» skal være opptatt av, og selv om biler, båter, fly og andre ting som går fort alltid har fanget oppmerksomheten min, så er det noe helt annet i gutte-kategorien som jeg skal få lære mer om denne uken. Etter at en god venn forsto at jeg har interesse for ekte ur, så ble det i all hast ordnet slik at jeg denne uken skal få lære mer om klokker, urverk og andre finjusterte tidtakere. Det å lære om nye ting er jo viktig selv om man snart runder de første førti.

En nerde-interesse eller tre har vi alle godt av.

Så hvorfor denne interessen for tid, og klokker tenker du kanskje?

Min morfar lærte meg en gang i tiden at klokker er kultur. Han fortalte meg at urverk i sinn tradisjonelle form kan være den reneste kunst, og selv om jeg aldri har fått se slik kunst på nært hold, så har jeg fått løfter om at dette nå skal skje.

jennom den utvalgte «urmakeren» skal jeg denne uken få en grundig innføring i klokker, og da snakker jeg om ekte vare. Klokkemerker som har laget klokker siden tidenes morgen, og ikke bare kjente merkevarer fra mote-industrien som bredder seg inn i klokke-verden for å tjene en krone eller tre ekstra til aksjonærene som forventer stadig mer avkastning.

Det er selvfølgelig ikke noe galt i slike mote-klokker, som bredder produktspekteret sitt ved å satse på annet enn det de opprinnelig er kjent for. Jeg forstår at de gjør de og til slutt blir jo gjerne produktene deres vellykkede også.

Det er likevel klokken som startet som en klokke jeg vil lære mer om. Klokkene som over veldig mange år har gjort det å skape de perfekte urverkene i magiske skapelser, eller ur om du vil. Klokkene som bygger på håndverk og da gjerne av det sveitsiske slaget.

En klokke er det eneste smykket en ekte gentleman bør bære,

Da jeg først begynte å fatte interesse for dette så var det en god kompis, som sammenlignet det å ville lære mer om klokker med det å tilegne seg kjennskap om god vin.

Som avholdsmann har vin-interessen aldri kommet for min del, men når sant skal sies så har jeg den siste tiden lært at også klokker har gode og dårlige årganger. Klokker har også som vin samlerverdi, og slik har det seg altså at jeg skal bruke noen timer med de som virkelig kan ur og urverk.

Når det gjelder tid, og bruk av sekunder, minutter og timer i seg selv så har jeg alltid sagt at god planlegging av tid er en av mine kjepphester. Tid får du nemlig aldri tilbake når den først er brukt, og selv om du har all verdens penger så kan du ikke kjøpe deg mer av den.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det er derfor din tid skal brukes på mennesker og aktiviteter som betyr noe. Tid er som kjent verdens mest verdifulle vare. Da gjelder det også å kunne følge den med instrumenter som er til å stole på, og bruke den riktig.

Det er greit å huske neste gang du tar deg selv i å sløse tid på ting som egentlig er uvesentlig.

Relatert

Share: