Livsgleder "Joys of Life"

Iherb tips: Smøralternativ til smør

Om du er veganer, har melkeallergi eller rett og slett unngår smør skal du nå få noen gode tips til alternativer du kan vurdere. Det er jo fint å kunne bruke et alternativ til julebaksten, baksten eller til hverdags.

Når du prøver å unngå melkeprodukter må du se på ingredienslisten på “smøret” eller margarinen du vurderer å kjøpe. Se etter whey/myse, lactose/laktose, casein/kasein and caseinate. Alle disse er komponenter i melk og må unngås om du er veganer. Laktoseintolerante må unngå laktose eller velge laktosefritt/laktoseredusert. Allergikere må vite om det er kasein, myse, eller begge melkeproteinene de ikke tåler. Du kan lese mer om laktoseintoleranse og melkeallergi her.

Du kan naturligvis bruke nøttesmør, frøsmør eller kokos smør, men idag skal du få tips til mer “smørete smør”. Altså, alternativer som er så godt som smør. Smør alternativene er å få tak i på IherbEr du ny Iherb-bruker kan du lese denne guiden og bruke rabattkode JEM146 og spare 5-10 dollar. Klikk på bildet for å komme til produktet.

Melkefritt alternativ til smør. Smaker smør. Uten transfett, og ikke hydrogenert. Denne var ikke merket vegansk, men jeg så ikke noe som tilsa at den ikke var det. Kan brukes i baking og på/i kalde og varme retter. Anbefales ikke til fritering. Boksen inneholder ca 280g.

Vegansk og økologisk melkefritt alternativ til smør. Uten transfett, og ikke hydrogenert. Tåler opp til 230 grader, og brukes som vanlig smør.  Boksen inneholder 680g.

Økologisk Ghee. Ghee er klarnet smør. Smøret er fri for kasein og laktose. Non GMO. Uten transfett. Brukes som smør og smaker veldig godt. Boksen inneholder 368g.

Du kan bruke alle disse alternativene til for eksempel:

  • paiskall
  • på brødskiva
  • i potetmos eller grønnsaksmos
  • kjeks, cookies og muffins
  • smørkrem og glasur
  • hjemmelaget kryddersmør (som hvitløksmør)

Q: Har du prøvd noen alternativ til smør? Var det kjekt med tips?

Leave a Comment

Your email address will not be published.