Livsgleder "Joys of Life"

«I Norge er selv tiggerne importert!» – The Modern Corporate

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

– Tigger-landet Norge står overfor massive utfordringer.

Elleve utenlandske tiggere har bestilt flybillett til Romania i dag, ifølge Robin Hood-huset i Bergen. – Enda flere ønsker å dra, men har ikke råd, sier daglig leder Marcos Amano til NRK. 

Er det noen som egentlig ser hvordan de utenlandske tiggerne skal overleve med «sympati» som arbeidsredskap på gata i Norge etter NRK avsløringene?

NRK Brennpunkts dokumentar «Lykkelandet» viser med all tydelighet at «tiggerne» som kommer til Norge som regel livnærer seg på ulovlige aktiviteter, og det den viser også at det hele er godt organisert. «Tiggingen» kan synes å være et skalkeskjul for organisert kriminalitet. Et sett å holde ulovlige aktiviteter gående, og konsekvensene av avsløringene bekymrer meg.

Ikke minst om politiet nå ikke rydder opp umiddelbart. Det er viktig av flere grunner!

#1

Det kan bli en tøff tid for tiggerne som nå er å finne i gatebildet i de fleste større norske byer, og selv om NRK dokumentaren ikke beskriver hele miljøet, så viser den så altfor klart skyggesiden av et miljø som er ekstremt fremtredende i gater over hele landet. Da kan følgende være greit å ha med seg;

Nå må vi ikke la selvjustisen råde.

Hver eneste dag passerer jeg selv tiggere med utenlandsk opprinnelse på gata i Oslo, og der de tidligere ble passert i stillhet så ser man nå hvordan flere demonstrativt trykker de utplasserte tiggerne ned i gjørma. Kommentarer, og reaksjoner fra passerende er kanskje ikke så rart tatt i betraktning at gruppen det gjelder er så «synlig». Likevel skal vi passe oss for å la hat, og ondskap prege vårt forhold til tiggerne. Det vi trenger er en opprydning der tigger-virksomheten som beskrives i programmet granskes av Politiet, og følges også i andre byer enn Bergen. Det er nemlig viktig å forstå hvordan gruppen opererer totalt sett.

#2

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Det norske folk må kunne forvente at naivitet og snillisme byttes ut handlekraft og effektive virkemidler fra det offentlige Norge.

Det som nå er helt sikkert er at tiggerne nå får det langt vanskeligere når det gjelder selve tiggingen. Kriminell aktivitet eller ikke. Det å tigge i Norge blir tøft fremover. Da kan det være viktig å huske at det er mennesker som sitter der, og at disse kan være offer for både regelrett menneskehandel, og moderne slavehandel. Det å «ta» de som står bak blir da langt viktigere enn å sparke, slå eller vise manglende menneskeverd overfor de som sitter gatelangs.

Det er politiet som må rydde gatene, og vi nordmenn er jo et folkeslag som vet å sette menneskeverd i fokus. Tiggernes hverdag blir jo noe helt annet etter dette, og samtidig får vi nordmenn kanskje opp øynene for hva konsekvensen av «Naive Norge» egentlig er.

Det vi trenger er opprydning og menneskeverd fremfor naivitet og snillisme. Det hører med til historien at de utenlandske tiggerne selv ser at de har brent eget marked.

Kanskje like greit. I verdens rikeste land er jo selv tiggerne importert.

Relatert

Share: