Livsgleder "Joys of Life"

Hva koster det å realisere en drøm?

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hva koster det å realisere en drøm?

Kjære leser, midt i en kaffe på Albert Bistro fikk jeg lyst til å besvare mitt eget spørsmål.

Om jeg skal være litt filosofisk så vil jeg si at svaret på spørsmålet over er blod, svette og tårer. Jeg ville også kunne sagt at det å realisere en drøm handler om så mye mer enn drømmen i seg selv. Det å realisere en drøm handler om selvfølelse, selvrespekt, gjennomføringsevne, mestringsfølelse, og ikke minst om å bevise at en drøm kan være så mye mer enn nettopp en drøm.

For oss mennesker kan drømmer være så mangt, og vi har alle ulike drømmer. For meg personlig var det for mange år siden en drøm for meg å kunne kjøpe et hjem ved vannet i Oslo sentrum. Jeg hadde til og med et bilde av Aker Brygge over pulten som jeg hadde på kontoret den gang. Det var motivasjon det. Min drøm om å eie en egen leilighet ved sjøen, og samtidig midt i byen var et barnslig mål. Et barnslig mål som ble til virkelighet fordi jeg i øyeblikket hadde både store baller, og lite fornuft.

Vel, sånn i ettertid så har det jo vist seg veldig fornuftig men der og da så husker jeg at folk stusset. Skulle jeg virkelig kjøpt så dyrt alene? Det var ikke få av de rundt meg som ristet på hodet. I all den galskapen som den gang befant seg i omverdens oppfatninger kunne jeg lett gått meg bort eller mistet motet. Jeg kunne lett tenkt at det hele var umulig. Like fullt ble det nå en gang slik at jeg solgte min første bolig på Tjuvholmen med god fortjeneste. Jeg husker til og med at megleren som forøvrig heter Ståle (Helland) satte prisrekord i blokka da han solgte boligen for meg. Det var ikke så verst var det vel, men så har jeg jo alltid vært opptatt av hvordan hjemmet ser ut og da. Jeg er en sånn mann som trives så mye bedre om omgivelsene er innbydende, og innbyr til hjemmehygge.

Denne uken legger jeg ut nok en bolig for salg på Tjuvholmen, og også denne gangen er megleren Ståle. Det er med nærmest nostalgisk å gå opp ruta med han igjen, og der den boligen min som vi solgte sist var både gjennomført og lekker så har vi tatt det enda litt lenger denne gangen. Leiligheten jeg skal selge nå er nærmest som en liten «hotellsuite», og da snakker jeg om en hotellsuite med et barnerom. Suiten er «stylet» av Anniken Amdam og teamet hennes i Move. De har gjort en kjempejobb.

I det å skape en bolig har jeg alltid funnet inspirasjon på reise, og derfor har nok de ulike boligene jeg har hatt opp gjennom årene hatt et touch av ferie, eller hotellstandard som en eks-kjæreste kalte det. Jeg tror hun siktet til boligen i alle fall.

Det litt morsomme ved å skulle selge denne gang er at en rekke av  vennene mine har kastet med ting som kjøper får med seg ved overtakelse av leiligheten. Albert Bistro gir kjøperen av leiligheten gratis frokost i en periode, klesbutikken Menswear gir kjøperen et par dresser i kjøperens størrelse, en sko-produsent ved navn Cole Haan slenger med et par sko i kjøpers størrelse, og slik kunne vi sikkert fortsatt en stund. Det er flere som vil være med å leke når vi selger bolig og livsstil.

Essensen i det hele startet egentlig vet at jeg fleipet med å selge livet mitt, og vips var noen av samarbeidspartnerne på ballen. Resultatet er dermed at vi selger leiligheten med både det ene og det andre på kjøpet. Det vil si om kjøper vil ha det da. Det er nemlig helt opp til kjøper.

Om dere lurer på hvordan leiligheten nå ser ut så har jeg et bilde som en slags førvisning eller førpremiere om dere vil litt lenger ned. Titt innom da vel. Jeg er stolt av det lille boligprosjektet mitt jeg. Så håper jeg virkelig at den nye eieren vil elske det like mye som jeg selv har gjort disse årene.

Boligen legges ut for salg kommende uke, og før den tid lover jeg å kunne vise dere en liten kort-film som viser festning-Kleiven. Filmen er  alltid produsert av vennene i Marvelous, og kommer senere denne uken.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Stay tuned

976394_10151474426483517_34155263_o-585109423843093_10155248420243517_5906780139628645826_n-9816939