Livsgleder "Joys of Life"

Honning glasert laks med mandelflak

God Mandag og ny uke! Håper dere alle hadde en knallfin 17.Mai feiring i går! Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på en veldig enkel og god lakserett som jeg hadde med meg til 17.Mai frokosten.

Oppskriften er, som overskriften sier, honning glasert laks med mandelflak. Retten er uten egg, melk og gluten. Det som er så kjekt er at den er god, så lett å lage, samt at den kan spises både varm og kald. Jeg foretrekker den kald. Laksen tar, eksklusiv steketid, noen få minutter å lage. Kjekt når du har det travelt. ?

Honning glasert laks med mandelflak

Du trenger:

Et stort stykke beinfri laks, helst fersk
Honning
Salt, jeg bruker rosa himalayasalt
Mandelflak

Mengden tilpasses størrelsen på laksen.01-IMG_0630

Sett ovnen på 200 grader. Legg laksen på et stykke folie som er stort nok til å dekke den. Salt på laksen godt og ta på honning. Du kan bruke vanlig fast honning eller flytende honning. Bruker du fast honning er det viktig å la denne rom tempereres slik at den er enklere å fordele. Jeg brukte flytende blomsterhonning som bare trykkes ut av flasken. Det sunneste er kanskje å bruke manuka honning, som du kan lese om her.02-IMG_0631
Dryss over mandelflak. Mandelflak kjøpes i butikken. Får du ikke tak i det kan du skolde mandler og grovhakke dem. Mandelflak gir finest resultat. 04-IMG_0633Strø over mer litt salt. Om ønskelig kan du rive over litt sitronskall fra økologisk sitron for ekstra smak.

03-IMG_0632
Brett folien over laksen og brett sammen sidene rundt slik at du får en tett pakke. Legg på en stekeplate og stek pakken i misten av ovnen. Steketiden varierer med tykkelsen på fisken. Jeg vil si at du kan sjekke fisken etter 20 minutter. Fisken er ferdig når kjøttet på den tykkeste delen på laksen deler seg i flak. Pakk opp laksen og server, eller la den avkjøle inni pakken før du oppbevarer den i kjøleskapet. Laksen holder seg fint i 3-4 dager.
05-IMG_0644
Laksen serveres med stronbåter eller sitronskiver. Du kan strø over ekstra mandelflak om du ønsker det. Retten er kjekk å ha med på spleiselag, da det er en rett store og små liker, og mange dietter(feks lavkarbo og paleo) tolererer.

Jeg synes honning glasert laks med mandelflak passer til både frokost, lunch og middag. Det er bare å variere tilbehøret. . Laksen er nydelig med potet, feks bakt potet eller potet salat. Kald er den god til brød, pasta og salat.

Her er det flotte frokostbordet fra i går. Laksen til venstre ble oppspist, så jeg tar det som et godt tegn. ?07-IMG_0650Så det godt ut? Smakt honning/mandler på laks før? ?

Leave a Comment

Your email address will not be published.