Livsgleder "Joys of Life"

Himmelsk god og sunn suksessterte uten sukker!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hei hei! Håper dere alle har hatt en flott påske! I dag skal dere få oppskriften på en knallgod suksessterte, som passer perfekt å servere i påsken, eller egentlig året rundt i godt selskap. ?

Jeg har tatt utgangspunkt i min gamle suksessterte oppskrift, som jeg vet mange har prøvd og digger, og forbedret den. Resultatet ble veldig bra både smaksmessig og visuelt. Kaken er overraskende rask og enkel å lage. Den består av den karakteristiske gule kremen, og en nøttebunn. Denne suksessterten er full av proteiner, fiber og et spekter av fettsyrer. kaken er sukkerfri, lavkarbo- og diabetikervennlig.

Nøttebunn:
6 eggehviter
255g mandelmel, mandler eller en blanding av nøtter(valnøtter, hasselnøtter..)*
100-200g sukrin eller sukrin gold
1 ts bakepulver
1 klype kanel eller kardemomme (valgfritt)
1 klype salt (valgfritt)
Noen dråper vanilje essens (valgfritt)

*Jeg brukte 175g ferdigmalt mandelmel av hele mandler og 80g mandler som jeg kjørte til mel i blenderen.

Slik lager du nøttebunnen:

1. Mal nøttene og sett det ferdige nøttemelet til side. Rør bakepulveret ut i nøttemelet. Tilsett kandel,kardemomme og evt salt om ønskelig.


2. Del eggene. Pisk eggehvitene stive i ren bolle. Tilsett sukrin etter ønske.

Jeg brukte 250g sukrin, men det kan bli for søtt om du ikke er glad i det søte. Mamma foretrekker 100g, men jeg har skrevet fra 100g til 200 g i oppskriften. Jeg anbefaler å tilsette 100g først og smake på eggehvitene. Deretter kan du tilsette mer etter smak. Den gule kremen som skal oppå bunnen gir mye sødme, så mange kan foretrekke en lettere søtet bunn. Tilsett uansett sukrin mot slutten og pisk inn.

Vend forsiktig inn nøtteblandingen med en slikkepott.


3. Kle bunnen av springformen med bakepapir og smør kantene. Stek bunnen på nederste rille. Stek bunnen på 160 grader. 

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ovnen vår er helt ny, så jeg tok ut kaken etter 35 minutter fordi den begynte å se godt stekt ut. Jeg kunne ha lagt et bakepapir over formen for å forhindre at den ble for brun, men det var vi fri for. Man må dermed se steketiden litt ann på eldre ovner. Jeg anslår 45 minutter til 1 time. Avkjøl den ferdige nøttebunnen i formen.

Eggekrem:
4 dl valgfri melk
1 vaniljestang eller noen dråper vanilje essens
6 eggeplommer
100g sukrin eller tilsvarende søtning
2 ss maisenna*
50g kesam (eller 50g smør)
50 g smør

*Jeg brukte bare 1 ss maisenna når jeg lagde kaken du ser på bildene, men syntes den avkjølte kremen kunne vært litt stivere. Jeg økte derfor til 2 ss maisenna i oppskriften og tror det vil gi dere et helt perfekt resultat.

Melkefri? Jeg brukte H-melk i oppskriften, men om du ikke tåler melk kan du bruke soyafløte eller havrefløte, eller halvt om halvt med plantebasert fløte og plantebasert melk. Smør byttes med melkefritt smør. Kesamen erstattes med melkefritt smør eller vegansk kremost.

Slik lager du eggekremen:

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med vanilje belgen. Bruker du ikke vaniljestang kan du hoppe over dette og tilsette noen dråper vanilje essens senere.

Varm opp melken under stadig omrøring. Pisk inn eggene, deretter pisk inn maisennaen. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt slik at kremen sprekker. Kok opp og la koke i kun 10-20 sekunder. Ta av platen. Pisk inn kesam og kaldt smør i terninger. Du kan med fordel bruke den elektriske vispen du brukte til å piske eggehvitene til å piske luft i kremen. Dette vil også jevne ut eventuelle klumper.

Lage kremen i forveien? Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles den i kaldt vann. Rør i den av og til. Kremen kan oppbevares i kjøleskap til den skal brukes. Bare legg plastfolie rett over den slik at du ikke får snerk. Kremen vil tykne litt når den avkjøles. Selv om både bunn og krem kan lages hver for seg i forveien, anbefaler jeg deg å ha den nylagde kremen over bunnen når du har laget den.

Hell kremen over den litt avkjølte kakebunnen. Glatt ut med sikkepott, eller kakk formen i benken slik at kremen blir fordelt. Avkjøl på benken før du setter den i kjøleskapet.

 Pynt etter ønske, gjerne med sjokolade, og server.  Jeg raspet over mørk sjokolade.

Kaken holder seg fint i over en uke i kjøleskapet. Håper det smaker. 

Ønsker dere en fortsatt fin dag :*

Liker du suksessterte? Fristet denne sukkerfrie varianten?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *