Livsgleder "Joys of Life"

Her kan studenter bo gratis!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Studenter får tilbud om å bo gratis med pensjonister ved dette geniale bo-tiltaket

I 2014 manglet Amsterdam hele 9000 student-rom, og boligkrisen for den innovative byen var total. I tillegg kuttet myndighetene i eldreomsorg for de over åtti. Så kom ideen som snudde opp ned på hele problemet. En kreativ kvinne fant det nemlig naturlig å koble de to gruppene, og vips var to behov dekket på en gang. 

«Har du som student dårlig råd, eller mangler bolig kan du bo gratis på eldrehjem»

Initiativtakeren bak Humanitas startet et tilbud til studenter om å bo gratis på eldrehjem mot å ta del i det sosiale livet på eldrehjemmet. I motytelse mot gratis bolig stilte de unge seg disponible tretti timer i måneden for sine eldre romkamerater, og da snakker vi selvfølgelig ikke om i annet enn vennskapets ånd.

Effekten av det hele skal ha vært at de unge gjennom aktiv dialog med pensjonistene bidro til å sprite opp hverdagen for pensjonistene som igjen fikk ta del i studentlivet på nytt. Det er nemlig noe med å kunne leve litt gjennom barn og barnebarn på sine eldre dager og får de som ikke har barn, eller familie selv må jo denne løsningen være en real kioskvelter.

Jeg elsker tiltaket!

Skal vi tro Hollandske medier, og prosjektdeltakere er prosjektet en ubetinget suksess og da kan man jo la seg friste til å smile, og nikke med for et prosjekt som dette kunne Norge også trenge.

Det må jo virkelig være en vinn, vinn for alle parter!

På denne måten kunne de unge ta del i de eldres hverdag, og livserfaring mens de eldre gjennom den geniale koblingen kunne lære om alt fra Internett, til mobiltelefoner og drikkeleker fra sine yngre kompiser.

Hvorfor skal norske pensjonister ha det dårligere enn de i Holland? Nei, jeg er helt sikker på at dette tiltaket ville kunne ha livet rett i Norge også.

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hva mener dere, genialt?

Les mer om tiltaket her; My 93-year-old Flatmate 

Les også – Er vi så lettlurte på Facebook

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

416026-7-1431012333107-1456138

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

STAY SAFE