Livsgleder "Joys of Life"

Her havner dating-svindel, og Nigeria-svindel pengene fra Norge!

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0

14715602_1795356114010468_1890271911526962500_o-4316453

Her havner dating-svindel, og Nigeria-svindel pengene fra Norge!

«RISIKOANALYSE»

Kjære leser, dette blogginnlegget skriver jeg etter å ha jobbet med et større prosjekt en stund, og da passer det jo å oppsummere det her med dere som leser bloggen. Har du noengang fundert på hvor pengene fra dating-svindel, og annen suppe som gjerne skjer med internett som distribusjonskanal havner? Jeg snakker da om svindel som gjerne er global men som også treffer Norge knallhardt. Vel, om sant skal sies så er det så ille at nordmenn i fjor tapte nærmere 300 millioner på slikt og da regner vi kun på kjærlighetssvindel-delen, eller det vi kan kalle dating-svindel. Samlet utgjør total svindelen  milliarder, og da vil dere forstå hvorfor jeg følger opp teamet i dag med følgende spørsmål;

Hvor havner egentlig pengene fra nordmenn som tror de har funnet kjærligheten, men som i realiteten blir svindlet av kyniske nettverk?

I samarbeid med et lite panel med mennesker som har utfyllende kompetanse med meg har vi gått gjennom flere slike transaksjoner og svindeltilfeller, og funnene er spennende lesning. Blant annet finner vi at penger som stammer fra kjærlighets-sultne nordmenn er med på å finansiere våpenkjøp, terror og narkotika. Det er også med på å finansiere menneskesmugling og da kan man jo se hvordan de finansielle fingeravtrykkene til kriminelle, og da gjerne globale nettverk er i ferd med å forandre seg. I 2019 er nemlig dating-svindel med nett som kanal en så lønnsom geskjeft at det er med på å finansiere kriminalitet som er langt mer alvorlig. Våpen, terror og dop er så alvorlig som du får det, og nettopp derfor må også slik svindel stoppes. Det nytter ikke å prioritere ned etterforskning, eller henlegge sakene når pengene havner i så alvorlige kriminalitetsformer.

Alvorlig er det også at folk som er svindlet oftere enn tidligere etter å ha blitt lurt blir misbrukt som muldyr, ved å la de kriminelle bruke kontoene til ofret som transitt-stasjon. Dette gjøres gjerne ved en kombinasjon av trusler og manipulering. Resultatet er uansett at svindel-ofre blir til medvirkende kriminelle, og dette kan igjen medføre trusler som medfører farlige komplikasjoner.

Nei, godtfolk! Når jeg nå skriver om dette så handler det om at jeg daglig opplever at mange ikke ser hvor farlig dating-svindel egentlig er, og vi ufarliggjør det ytterligere ved å dumme ut de som blir svindlet. På denne måten gjør vi det enkelt for våpenhandlerne, menneskehandlerne og dop-langerne som sitter i den andre enden av spiralen.

Slik kan vi ikke ha det.

Stay safe godtfolk

google.com, pub-6905860652595790, DIRECT, f08c47fec0942fa0